София. В рамките на работната сесия на неформалната среща на

...
София. В рамките на работната сесия на неформалната среща на
Коментари Харесай

Министър Младен Маринов: Разполагаме с добър инструментариум и с механизми за обмен и сътрудничество, важното е те да бъдат ползвани в пълнота

София. В рамките на работната сесия на неофициалната среща на Съвета „ Правосъдие и вътрешни работи “ министрите на вътрешните работи разискват опциите за усилване на съдействието в битката с тероризма в Европейски Съюз. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи . Дискутират се заключенията и рекомендациите на Специалния комитет по тероризма на Европейския парламент. Участниците във формата показват единомислещото мнение, че през последните години е реализирано доста в противодействието на терористичните провокации и в този смисъл взаимната работа би трябвало да продължи в посока приемане на законодателни оферти за взаимната оперативна съгласуемост и терористичното наличие онлайн.
Бе споделено мнението, че основаните към този момент благоприятни условия за информативен продан би трябвало да се употребяват в цялостна степен. " България прави оценка високо ангажираността на Европейския парламент с въпросите на битката с тероризма ", уточни министър Младен Маринов. Той изрази увереност, че разполагаме с добър инструментариум и с механизми за продан и съдействие и уточни нуждата те да бъдат употребявани в цялост. Българският вътрешен министър сложи акцент на изключителната значимост на своевременния продан на информация на национално равнище, както и с партньорките служби и европейски организации.
По време на форума министър Младен Маринов организира срещи с сътрудника си от Словения Бощян Поклукар и с министъра на имиграцията и интеграцията на Кралство Дания Ингер Стьойберг.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР