София. В неделя, 21 януари, в рамките на извънреден конгрес

...
София. В неделя, 21 януари, в рамките на извънреден конгрес
Коментари Харесай

„Раздразнената“ Ангела Меркел от София: Опитвам се да изпълнявам задълженията си по правилен начин

София. В неделя, 21 януари, в границите на ексклузивен конгрес в Бон, 600 делегати на Германската социалдемократическа партия (ГСДП) ще вземат дефинитивно решение за ориста на новата огромна коалиция във Федерална Република Германия – тематика, която канцлерът Ангела Меркел засегна в границите на късото си посещаване в България в събота, разяснява националният всекидневник Die Welt .
Страната от Югоизточна Европа, както акцентират от редакцията, председателствала Съвета на Европейския съюз от 11 януари и гледа със угриженост бавния ритъм на образуване на държавното управление в Берлин.
Българският министър председател Бойко Борисов изрази очаквания, че държавното управление в Германия ще бъде основано „ допустимо най-бързо ", защото тя е значима за взимането на решения на Стария континент. „ Германия е моторът на Европа ", акцентира министър-председателят на България.
От редакцията акцентират, че Меркел реагира малко сопнато на напомнянето от страна на Борисов. „ Опитвам се да извърша отговорностите си по верния метод, в същото време работим интензивно, с цел да имаме устойчиво държавно управление ", безапелационна бе канцлерът на Федерална Република Германия, допълвайки, че чака резултатите от конгреса на ГСПД „ и по-късно се надяваме да стартираме съдружни диалози “.
Що се отнася до Европейски Съюз, Меркел съобщи: " Светът не ни чака ". Ето за какво за нея е било значимо пътуването й до България да бъде в качеството й на канцлер. В петък тя организира с френския президент Еманюел Макрон, с цел да обсъдят политиката на Европейски Съюз, напомня изданието.

Превод и редакция: Тереза Герова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР