София. В Народното събрание беше представена книгата на народния представител

...
София. В Народното събрание беше представена книгата на народния представител
Коментари Харесай

В Народното събрание беше представена книгата на народния представител Георги Марков Феноменът Виктор Орбан

София. В Народното събрание беше показана книгата на народния представител Георги Марков " Феноменът Виктор Орбан ", която разказва политическата активност на унгарския министър председател Виктор Орбан от 1989 година до 20 август 2019 година, оповестиха от пресцентъра на Народното събрание . Представянето на книгата в Народното събрание е във връзка 30-ата годишнина от формалното отваряне на границата на Унгария с Австрия и на него участваха ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева, ръководители на парламентарни групи в 44-ото Народно заседание и народни представители от всички политически сили.
Книгата се отнася за един настоящ министър-председател на страна-член на Европейски Съюз и другарска страна, изясни при представянето й създателят. По думите му българският парламент е може би единственият в Европа, който отбелязва трийсетгодишнината от рухването на първата тухла от Берлинската стена, която се навърши през вчерашния ден. Това беше 11 септември, когато Унгария необятно отвори границата си, хиляди източногерманци с трабанти, с деца, с писъци и наслада минаха желязната завеса, където ги чакаха техните родственици от Западна Германия, напомни историческите обстоятелства Георги Марков.
Озаглавих книгата си " Феноменът Виктор Орбан ", тъй като е феноменално да участваш в дисидентските години в антикомунистическото придвижване 1988-1989 година и 30 години непроменяемо да си избиран за депутат, 30 години, в които четири пъти си избиран за министър председател, акцентира Георги Марков. Той направи преглед на обществената и икономическа политика, провеждана от Виктор Орбан, както и на позицията му във връзка с мигрантите.
Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева означи, че е доста разчувствана от разказаното за случилото се преди 30 години. Георги Марков е една енциклопедия освен от познания, само че и от страсти, акцентира тя и пожела на създателя да бъде здрав и да продължава да записва историята на Прехода.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР