*** София. В 10.00 часа в информационния център на Министерство

...
*** София. В 10.00 часа в информационния център на Министерство
Коментари Харесай

Предстоящи събития в страната за 23 април


***
София.
В 10.00 часа в осведомителния център на Министерство на защитата вицепрезидентът Илияна Йотова ще открие Международен юношески семинар „ Европа: Презареждане “.

***
София.
В НДК ще се състои Неформална среща на министрите на опазването на здравето. От 09.30 часа ще се състои Първа сесия: Здравословното хранене при децата – Здравословното бъдеще на Европа. От 14.00 часа ще стартира Втора сесия: Здравето като същински победител: успеваемост, наличия и досегаемост до медикаменти. От 16.30 часа ще се състои конференция на здравният министър Кирил Ананиев и комисарят по опазване на здравето и сигурност на храните Витянис Андрюкайтис.

***
София.
От 11.00 часа в зала „ Изток “ на Народното събрание, омбудсманът Мая Манолова и Националното съдружие на локалните публични медиатори в Република България провеждат социална полемика за промени в Закона за локалното самоуправление и локалната администрация (ЗМСМА), регламентиращи избора и пълномощията на публичните медиатори в българските общини.

***
София.
От 09.00 часа в зала „ Рубин “, хотел „ Рамада “, ще се организира конференция на тематика: „ Рак на белия дроб – ранна диагноза и доказателства за скрининг “.

***
София.
От 10.00 часа в Национален пресклуб на Българска телеграфна агенция Живот без тютюнев пушек за европейските жители ще показа резултатите от интернационална кръгла маса в навечерието на съвета на министрите на опазването на здравето на Европейски Съюз в София.

***
София.
От 10.30 часа в зала „ Триадица 2 “ в „ Гранд Хотел София “ ще се състои конференция на тематика „ Тенденции при потребителското държание на онлайн пазара в България “.

***
София.
От 11.00 часа 19 състав на Софийски градски съд ще гледа делото против Веселин П. и Юлия Д. (делото за царските конюшни по обвиняване за показване на погрешно умозаключение от лицензиран оценител или одитор).

***
София.
От 11.00 часа в Гранд хотел София ще бъдат показани резултатите 4-то тримесечие на 2017 година на трендовете и равнищата на противозаконна търговия с цигари от изследването на празните опаковки.

***
София.
От 12.30 до 13.00 часа ще се организира народен митинг на чиновниците в РЗИ пред Министерство на здравеопазването - София, пл. " Св. Неделя " № 5, които ще упорстват за заслужено и почтено възнаграждение на труда и за осъществяване на структурни промени.

***
София.
От 13.00 часа в Конферентната зала в Ректората на Софийския университет ще се състои кръгла маса на тематика „ Библиотечно-информационното обучение – сред консерватизма и отвореността “. От 17.00 часа още веднъж в Конферентната зала ще бъде показан най-новият труд на проф. дфн Ани Гергова „ Книжовността на Българското възобновление “.

***
София.
От 13.30 часа в „ Гранд Хотел София “ ще се организира публично разискване на план на Закон за придвижването по пътищата, план на Закон за водачите на моторни транспортни средства и план на Закон за пътните транспортни средства. В разискването ще вземат присъединяване заместник-министърът на превоза, осведомителните технологии и известията Ангел Попов и представители от ИА „ Автомобилна администрация “.

***
София.
От 16.00 до 18.00 часа общинският консултант от Българска социалистическа партия в Столичния общински съвет (СОС) Альоша Даков ще бъде разполагаем на жителите на София в клуба на Българска социалистическа партия в ж. к. “Дианабад ”, бл. 17 (срещу магазин „ BMB “). Това оповестиха от пресцентъра на Горско стопанство на БСП-София.

***
София.
От 18.00 часа във фоайето на Театър Азарян ще се състои публично разкриване на изложбата „ Силата на обществения афиш “.

***
София.
От 18:00 в „ Червената къща ” ще се организира дебата „ Жените и радикализацията ”.

***
Бургас.
От 10.00 часа в офиса на Политическа партия ГЕРБ на ул. „ Конт Андрованти " 5, националният представител Ивелина Василева ще има приемен ден.

***
Бургас.
От 11.00 часа в Културен дом на нефтохимика в зала №59 ще се организира конференция по отношение на идния Фолклорен концерт на странджанската национална певица Ани Стоянова - показване на първи независим албум " Росенска китка " (26 април 2018 година от 18.00 часа, НХК - Бургас).

***
Варна.
От 10.00 до 12.00 часа в офиса на Политическа партия ГЕРБ на ул. „ Г. Бенковски “ №1, националният представител Владимир Вълев ще има приемен ден.

***
Варна.
От 12.00 до 12.30 часа пред постройката на РЗИ ще се организира митинг на чиновници на инспекцията, заради незаслужено възнаграждение.

***
Варна.
От 10.00 часа в клуба на Политическа партия ГЕРБ на ул. „ Г. Бенковски ” №1 националният представител от Политическа партия ГЕРБ – Варна Владимир Вълев ще има приемен ден за жители.

***
Варна.
От 10.00 часа в Swiss-BelHotel Dimyat на бул. Княз Борис 1-ви 111 във Варна ще се организира първа среща на Експертна група “Почтеност “ към Европейската комисия. На събитието ще участва министърът на младежта и спорта Красен Кралев.

***
Велико Търново.
От 10.30 часа в пресклуба на Българска телеграфна агенция ще се състои конференция на членовете на УС на Инициативния публичен комитет " Асеневци ". Ще бъде регистрирана степента на реализация на концепциите за позлатяване на куполите на Царевец, за издигане на монумент на цар Ивайло и за създаване на мост над река Янтра.

***
Велико Търново.
От 13.30 часа в осведомителния център на Регионална инспекция за опазване на околната среда – Велико Търново ще се състои награждаване на отличените произведения от състезанието за разработване на фигури и съоръжения от пластмасови боклуци.

***
Горна Оряховица.
От 11.00 часа в Общинска библиотека ще бъде показана лекция на Атанас Коев „ Звезделин Цонев - публицист, историк и краевед " във връзка 115 години от рождението му.

***
Горна Оряховица.
От 9.00 часа в Спортна зала „ Никола Петров “ ще се организира Зонално състезание по волейбол за юноши и девойки 8-10 клас от Ученически игри - 2018 година.

***
Добрич.
От 10.00 часа в Регионална библиотека „ Дора Габе “ ще бъде маркиран Световния ден на книгата и авторското право и 130 години от рождението на Дора Габе.

***
Добрич.
От 11.00 часа в Дом-паметник „ Йордан Йовков “ ще бъде маркиран Световния ден на книгата и авторското право.

***
Добрич.
От 12.00 до 12.30 часа пред постройката на РЗИ ще се организира митинг на чиновници на инспекцията, заради незаслужено възнаграждение.

***
Добрич.
От 18.30 часа в Концертна зала „ Добрич “ ще се състои музикално-поетичен рецитал „ Младостта се завръща “ на Недялко Йорданов и Хайгашод Агасян.

***
Пловдив.
От 09.00 часа в зала 1 на Пловдивския Апелативен съд ще се гледа делото, формирано по тъжба на подсъдимия против присъда на Окръжен съд – Пловдив, с която подсъдимият Емил Д. е приет за отговорен в това, че на 21.08.2016 година е направил опит съзнателно да умъртви М.И., като действието е останало незавършено по независещи от дееца аргументи.

***
Пловдив.
От 9.30 часа в зала 5 на Пловдивския Окръжен съд ще се гледа делото против Валентин Д., на който е повдигнато обвиняване в това, че на 22.04.2017 година на път II-86, 3+401 км, в област Пловдив, при ръководене на моторно транспортно средство е нарушил разпоредбите за придвижване.

***
Пловдив.
От 13.30 часа в зала 10 на Пловдивския Окръжен съд ще се гледа делото против подсъдимия Атанас М., на който е повдигнато обвиняване в това, че на 29.05.2014 година в гр. Стамболийски е показал пред Общинска работа „ Земеделие “ гр. Стамболийски погрешни сведения в заявление за подкрепяне в нарушаване на обвързване да даде такива.

***
Свищов.
От 12.00 часа в Община Свищов министърът на туризма Николина Ангелкова ще се срещне с кмета Генчо Генчев, след което тя ще изнесе лекция пред възпитаници от ПДТГ “Димитър Хадживасилев “.

***
Свищов.
От 13.30 часа министърът на туризма Николина Ангелкова ще изнесе лекция през студенти от СА “Димитър А. Ценов “.

***
Свищов.
От 14.15 часа министърът на туризма Николина Ангелкова ще посети СПГ “Алеко Константинов “.

***
Сливен.
От 10.30 до 11.30 часа в офиса на ГЕРБ Сливен (ул. „ Цар Освободител 17) националният представител от ГЕРБ Галя Захариева провежда приемен ден.

***
Смолян.
В 12.30 часа пред постройката на РЗИ – Смолян, чиновниците на инспекцията излизат на митинг, с искане за по-високи заплати.

***
Стара Загора.
От 11.00 часа в парк „ Пети октомври “ ще се състои маратон на четенето.

***
Шумен.
От 15.00 часа в зала 203 на общината ще се състои съвещание на Постоянната комисия „ Бюджет и финанси “.

***
Шумен.
От 16.30 часа в зала 203 на общината ще се състои съвещание на Постоянната комисия Териториално развиване и селищно устройство “.

***
Шумен.
Екоексперти от Регионална инспекция за опазване на околната среда – Шумен ще изнесат открити уроци пред децата от ДГ „ Братя Грим “ и ОУ „ Княз Борис I “ в Шумен и ще ги срещнат с опциите за понижаване на замърсяването с пластмаси.

***
Ямбол.
От 16.00 часа в Културно-информационен център „ Безистен “ ще се състои дискусионна среща за книгите, четенето и актуалните форми на образно показване на наличието.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР