София. Установяваме, че имаме доста сходни позиции с Продължаваме промяната,

...
София. Установяваме, че имаме доста сходни позиции с Продължаваме промяната,
Коментари Харесай

Кристиан Вигенин, БСП: Вървим в правилна посока, но е рано да се каже категорично, че правителство ще се случи

София. „ Установяваме, че имаме много сходни позиции с „ Продължаваме промяната ”, Има Такъв Народ и Демократична България. Въпросът е да търсим това, което ни събира, не това, което ни разделя. Този метод, който ние се опитахме да осъществяваме още в 46-то Народно заседание виждаме, че се ползва на процедура в този момент. Струва ми се, че вървим в вярната посока, само че е рано да кажем изрично, че в действителност държавно управление ще се случи. ” Това съобщи заместник-председателят на Българска социалистическа партия Кристиан Вигенин в предаването „ Лице в лице ” по бТВ, оповестиха от пресцентъра на партията.

Той изясни, че откакто се договорят по браншове подкрепените ограничения, на политическо ниво ще бъдат разисквани въпросите, по които не е реализирано единодушие, само че са значими за съответната партия. По неговите думи водачите би трябвало да обсъдят тези различия и да преценяват къде може да се реализира компромис.
Кристиан Вигенин разяснява още, че Българска социалистическа партия държи на документално съдружно съглашение, в което всяка една от партиите да има цялостен политически ангажимент към това държавно управление и то да е с ясна политическа поддръжка.
„ Да не се крием зад програмни и експертни държавни управления ”, прикани социалистът и добави: „ Искаме всяка от партиите да се ангажира политически, в това число с политически фигури в държавното управление, с цел да е явен задължението им и да се подсигурява ясно болшинство в Народното събрание ”.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР