София. Управителният съвет на Българската браншова камара Пътища“ настоява за

...
София. Управителният съвет на Българската браншова камара Пътища“ настоява за
Коментари Харесай

ББК Пътища настоява за спешна среща с минисър Асен Василев и министър Гроздан Караджов, за да бъде изяснена ситуацият на пътно-строителния бранш

София. Управителният съвет на Българската браншова камара „ Пътища “ упорства за незабавна среща с министъра на финансите господин Асен Василев и министъра на районното развиване и благоустройството господин Гроздан Караджов, с цел да бъде изяснена обстановката и развиването на пътно-строителния отрасъл. Това оповестиха от ББК " Пътища ".

" В рамките на вчерашния ден от Министерство на районното развиване и благоустройството разпространиха информация, в която бе оповестено, че междуведомствена работна група прави проверка на договорите за настоящ ремонт и поддържане. Както и че: „ Плащанията ще се осъществят след обезпечаване на средства на Министерство на регионалното развитие, респективно на Агенция „ Пътна инфраструктура “, с преднамерено решение на Министерския съвет. В проектобюджета на АПИ за 2022 година не са заложени средства за погашение на насъбраните отговорности по контракти с надхвърлени стойности, тъй като не е конкретизиран точният размер на сумите “. ББК „ Пътища “ прецизира, че след деен разговор през ноември беше реализирано единодушие сред компаниите и възложителя, в лицето на Агенция „ Пътна инфраструктура “, за сключване на съглашения за предварително преустановяване на договорите за настоящ ремонт и поддържане на републиканска пътна мрежа, както и бяха написани съответни периоди за разплащане на осъществени и настоящи действия. В споразуменията категорично е записано изискването и периода за възнаграждение на дължимите от страна на АПИ отговорности, а точно обезпечаване на финансов запас, очакван в бюджета на Република България за 2022 година, само че не по-късно от 30.06.2022 година ", показват от ББК " Пътища ".

" Обявеното желание от страна на Министерство на регионалното развитие и МФ демонстрира, че не се възнамерява да се съблюдава признатото подписано съглашение. Българска браншова камара „ ПЪТИЩА “ има вяра, че посредством разговор зародилите проблеми могат да намерят решение. В противоположен случай дейностите на Възложителя слагат Изпълнителя в неспособност да извършва отговорностите си по контракта за поддръжка на републиканските пътища. ББК „ ПЪТИЩА “ е безапелационна, че ще окаже безрезервна поддръжка на своите членове, с цел да отбрани ползите им ", прибавят от ББК " Пътища ".
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР