София. Ученици от 8 до 11 клас от Професионална гимназия

...
София. Ученици от 8 до 11 клас от Професионална гимназия
Коментари Харесай

Ученици от Професионална гимназия по туризъм Проф. д-р Асен Златаров разговарят с Цвета Караянчева и депутати от Бургас по повод 140 години Народно събрание

София. Ученици от 8 до 11 клас от Професионална гимназия по туризъм " Проф. доктор Асен Златаров " -Бургас посетиха Народното събрание и се срещнаха от близко с работата на институцията и нейните представители. Това оповестиха от пресцентъра на Политическа партия ГЕРБ . Групата, придружавана от шефа Силвия Пехливанова и преподаватели на образователното заведение, гостува в Народното събрание по покана на народния представител и ръководител на парламентарната Комисия по околна среда и водите Ивелина Василева. Тя дружно сътрудниците си Димитър Бойчев, Галя Желязкова, Диана Саватева и Ася Пеева се срещнаха с учениците в зала „ Изток “. Опознавателната аудиенция в Народното събрание мина под знака на 140 години от приемането на Търновската конституция.
Ивелина Василева поздрави младите гости от Бургас и техните преподаватели.
„ Професионалното обучение е все по-търсено и ценено. Вярваме, че възпитаниците на гимназията ще имат добра професионална реализация, тъй като в Бургаския район туризмът е мощно развъртян. Гордеем се с техните достижения и им желем триумф. “, разяснява тя.
Гостите от " Проф. доктор Асен Златаров " имаха опция да научат повече за уговорките на народния представител и за всекидневието в Народното събрание от ръководителя на Народно събрание Цвета Караянчева. Възпитаниците на гимназията изненадаха Караянчева с автентичен подарък по случай 60-ата годишнина от основаването на образователното заведение – подбрани предписания за домакински самун, а Ивелина Василева - книга с 12 предписания с изворна вода от всички общини от Черноморския район.
Всички народни представители от Бургас получиха дипломи и значки за годишнината.
От своя страна народните представители от ГЕРБ-Бургас предоставиха просветителна литература, обвързвана с 140-тата годишнина от приемането на Търновската конституция. Съвсем скоро, на 3 май, в Бургас също ще гостуват оригиналите на Търновската и Сребърната конституция. Те ще бъдат изложени в Културен център " Морско казино ".
Децата имаха опция да се срещнат с активността на бургаските депутати и да научат повече за работата им по комисии и по съответни проблеми. Момичетата и момчетата, които се приготвят в няколко професионални насоки в Бургас, с интерес разгледаха коридорите на Народното събрание и имаха опцията да видят от близко експонати, свързани с историята на институцията. Учениците следиха и от балкона протичащото в залата пленарно съвещание на депутатите.
Тази година бургаската просветителна институция отбелязва 60 години от основаването си. Директорът Силвия Пехливанова употребява опцията да насочи покана към бургаските депутати да участват празничния концерт по случай юбилея на гимназията. Голямото събитие ще бъде на 8 май от 17.30 в Летен театър-Бургас. По-рано предишният месец Ивелина Василева и Ася Пеева бяха специфични посетители на презентация с дегустация „ Вкусни книги – предписания от литературни шедьоври “ в професионалната гимназия. Тогава те имаха опция да следят професионалните умения на гимназистите, които демонстрираха високо равнище на разнообразни кулинарни техники

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР