София. Убеден съм, че предстоят по-добри времена и Въоръжените ни

...
София. Убеден съм, че предстоят по-добри времена и Въоръжените ни
Коментари Харесай

Президентът Румен Радев: Убеден съм, че предстоят по-добри времена и Въоръжените ни сили ще имат ресурс за адекватно осигуряване на задачите в съвременната среда за сигурност

София. Убеден съм, че предстоят по-добри времена и Въоръжените ни сили ще имат запас за съответно обезпечаване на дилемите в актуалната среда за сигурност. Това сподели президентът Румен Радев на тържеството по случай завършването на „ Випуск Ботевски – II промяна “ на Военна академия „ Георги Стойков Раковски ”, съобщи кореспондент на Агенция „ Фокус ” . „ Днешното събитие е значим ден от вашия живот. Убеден съм, че сте го очаквали с неспокойствие и неспокойствие. Преди 22 години бях също като Вас в този строй, с вашите очаквания и упоритости. Успехът съпътства тези, които имат реалистични показа за бъдещето ”, съобщи президентът.
„ Миналата година ви приветствах с откриването на образователната година и споделих с вас някои обрисували се съгласно мен трендове, че в обозримо бъдеще най-сериозният проблем пред Въоръжените сили - некомплектът на персоналния състав, няма да бъде решен. Напротив, че е прекомерно евентуално да се задълбочи. Че общественият статус на военнослужещите няма да бъде нараснал или в случай че това стане, няма да бъде в звук с вашите упования. Че плановете за превъоръжаване няма да се осъществят. Че остарялата техника ще се поддържа все по-трудно и ще продължава да ви постанова ограничавания за използване на модерни тактики, техники и процедури и ще продължава да ни отдалечава от нашите съдружници като съгласуемост. Че ще разполагате със доста стеснен запас, с цел да водите пълноценна и реалистична подготовка. Рискът при осъществяване на вашите служебни отговорности ще продължава да пораства. Доколко тези споделени от мен трендове предходната година са действителност през днешния ден и ще бъдат в действие на следващия ден, ще прецените сами. Но едно е ясно, уважаеми випуслници, пред вас е път, посипан с провокации. Път, по който от вас ще се изисква от ден на ден. Държавното управление и вашите командири ще изискват от вас да изграждате модерни отбранителни качества и съгласуемост при лимитирани запаси и остаряла техника. Вашите подчинени ще чакат от вас освен да ги командвате, а да ги браните и мотивирате в една комплицирана и динамична среда. Българският народ ще вижда поръчител за своята сигурност. По този нелек път ще съумеят тези, които са усвоили най-важните уроци на Военна академия, написани от славни потомство преподаватели и слушатели преди вас - да не разчитате единствено на положителната основа, която ви дава Академията, а да продължавате праволинейно да търсите нови познания и подходи през цялото си кариерно развиване. Да останете правилни на своя съзнателен избор да служите на народ и родно място. Убеден съм, че предстоят по-добри времена, че българският въоръжени сили ще имат запас на обезпечаване, съответно на дилемите в актуалната динамична среда за сигурност “, разяснява президентът Румен Радев.
„ Пожелавам храброст, чест и достолепие по вашия командирски път. Да си български офицер е предопределение “, сподели още президентът.
Люба АЛЕКСИЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР