София. Туроператори и туристически агенти подкрепят работата на Министерството на

...
София. Туроператори и туристически агенти подкрепят работата на Министерството на
Коментари Харесай

Туроператори и туристически агенти излязоха с писмо в подкрепа на работата на Министерството на туризма и екипа на министър Николина Ангелкова

София. Туроператори и туристически сътрудници поддържат работата на Министерството на туризма и екипа на министър Николина Ангелкова. Това излиза наяве от намерено писмо, изпратено до Агенция „ Фокус “ . В него се показва, че Министерството на туризма предизвиква устойчивото развиване на бранша. Според тях през трите години, откогато Министерство на туризма е независимо, нормативната база в бранша в огромна степен е актуализирана, което разрешава да се работи по-лесно и дейно. Освен това министерството поддържа непрекъснат и открит разговор с сектора.
„ С измененията в Закона за туризма министерството основава предпоставки за понижаване на административната тежест за бизнеса и жителите, което ще направи регистрацията на туристическите обекти и упражняването на туристическите специалности по-лесни. Доказателство за това подпомагане са резултатите, реализирани от България през предходната година в туризма. През предходната година, която бе рекордна в историята на страната ни, България е посетена от над 8,2 млн. интернационалните туристи, което е повече от популацията на страната и над 16% растеж по отношение на 2015 година, като приходите в бранша са 3,2 милиарда евро. Той дава прехранване на доста хора и техните фамилии - в туризма и обвързваните с него стопански действия заетите са 363 хиляди души - близо 12% от всички заети лица в България.
Тези резултати не престават да се надграждат и през актуалната година. За интервала януари-август 2017 година задграничните туристи у нас са били над 6,5 млн., което е 7,9% растеж, като нарастване има от редица пазари - Англия, Германия, Турция, Македония, Украйна, Гърция, Полша, Молдова, Франция, Израел, Нидерландия, Белгия, Италия, Китай и др “, се показва още в писмото.
В него е маркирано, че доста вложители също се насочват към България, тъй като виждат действителни вероятностите от работата си тук. Расте и притокът на по-платежоспособни туристи, които знаят, че тук могат да получат услуги на международно ниво. „ Тези резултати ни обнадеждават, че България от ден на ден се утвърждава като конкурентна дестинация на близки и по-далечни пазари както в Европа, по този начин и зад рамките на континента. Не единствено се уголемява географията на нашия туризъм, само че и пораства ползата на от ден на ден консуматори към профилираните и спомагателните услуги към главните пакети - за медикъл, балнео- и СПА услуги, културно-исторически турове, голф, гурме, винени направления, ловджийски туризъм и други Всичко това е плод на напъните на министър Ангелкова и нейните сътрудници, които действително основава нов имидж на България като целогодишна туристическа дестинация и одобрено име на туристическия атлас. Обратните изказвания са операция и неистина “, написа още в писмото.
Писмото е подписано от Дестинешън Туристик Сървисис, представител на DER Touristik; Холидей Шоп, представител на MTS Globe, FTI Group; ТУИ България, представител на TUI Group; Астрал Холидейз, представител на Thomas Cook; Сънтурс, представител на Alltours; СЛР-Холидей Сървис, представител на Schauinsland Reisen; Ник Тур, представител на Nika Tour; Тез Тур инкоминг, представител на TZ Tour.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР