София. Цената на новия ядрено-магнитен резонанс е 2,7 млн. лв.,

...
София. Цената на новия ядрено-магнитен резонанс е 2,7 млн. лв.,
Коментари Харесай

Проф. Венцислав Мутафчийски, ВМА: Цената на новия ядрено-магнитен резонанс е 2,7 млн. лв., които бяха отпуснати от правителството

София. Цената на новия ядрено-магнитен резонанс е 2,7 млн. лева, които бяха отпуснати от държавното управление. Това сподели пред публицисти шефът на ВМА проф. Венцислав Мутафчийски след откриването на нов ядрено-магнитен резонанс, съобщи кореспондент на Агенция „ Фокус “ .
„ Това е последно потомство ядрено-магнитен резонанс, който е комбиниран с още няколко апарата “, съобщи проф. Мутафчийски и уточни, че с него експертите на ВМА ще могат да взимат биопсия на тумори, които са невидими за ехографа. „ Нашите скенеристи могат да не стоят даже в апарата, а да бъдат да вземем за пример в Горна Оряховица и да съветват през това време, стига да имат интернет връзка. Но освен апаратурата прави положителната болница, а експертите, които работят в нея, по тази причина вършим тази връзка с нашите периферни лечебни заведения в страната “, изясни той. Проф. Мутафчийски изясни, че цената на уреда е 2,7 млн. лева, които бяха отпуснати от държавното управление. „ От новия ядрено-магнитен резонанс ще могат да се възползват както хора от нашия контингент, за които ще бъде гратис, по този начин и елементарни жители “, акцентира той.
Цветилена СИМЕОНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР