София. Целта на законопроекта за горивата може да бъде само

...
София. Целта на законопроекта за горивата може да бъде само
Коментари Харесай

Жельо Бойчев, БСП: Законопроектът за горивата трябва да се бори с контрабандата, а не да преурежда отношения в сектора

София. „ Целта на законопроекта за горивата може да бъде единствено битката с контрабандата и сивата стопанска система, а тя е първата стъпка към това - да има свободна конкуренция и ясни правила за всички “. Това съобщи зам.-председателят на ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ Жельо Бойчев, оповестиха от пресцентъра на Народно събрание на Българска социалистическа партия . Той акцентира, че към тези положителни планове би трябвало да бъдат въведени регламенти и правила, които ясно да важат за безусловно всички. „ По никакъв метод няма да приемем, че посредством този закон се преуреждат връзки в бранша. За това ще следим в текстовете сред първо и второ четене “, съобщи националният представител.
Бойчев напомни, че преди месеци в Народното събрание се разиска абсурдът с осведомителната система на Агенция „ Митници “ и стана ясно, че тази система е манипулирана или разрешава да бъде. „ Това е системата, която би трябвало да следи и да мери придвижването на горивата, което въздейства директно върху акциза и събраното Данък добавена стойност. Моят извод е, че с тази система и това, на което сме очевидци, имаме по-скоро блян да се провежда и управлява контрабандата “, разяснява той. Бойчев акцентира, че системата може да бъде следена единствено от най-високите равнища в страната и те споделят кой и какво може да прави в страната.
Жельо Бойчев добави, че законопроектът за горивата няколко месеца се върти сред комисиите в Народно събрание. „ Няма смисъл да одобряваме закон, който да вкарва ред и правила в тази активност, в случай че съответните министри и подопечните им сътрудници нямат желание да го извършват. Странно е изобщо, че стигаме до разискване на подобен законопроект, без дейната страна в него да бъде министерството, на което се вменява ангажимент да обезпечава приходната част на бюджета, каквото е Министерството на финансите “, сподели още Жельо Бойчев.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР