София. Целта на спектакъла Аспарух – битката при Онгъла“ е

...
София. Целта на спектакъла Аспарух – битката при Онгъла“ е
Коментари Харесай

Симеон Христов, рок група „Епизод“: Целта на спектакъла „Аспарух – битката при Онгъла“ е да припомни тези исторически събития на подрастващото поколение

София. Целта на спектакъла „ Аспарух – борбата при Онгъла “ е да напомни тези исторически събития на подрастващото потомство. Това сподели в изявление за Агенция „ Фокус “ бас китаристът на група „ Епизод “. „ Преди 8 години се роди песента „ Аспарух “, написана от българския стихотворец и драматург Радко Радков. Тогава породи и концепцията това да прерасне в един повсеместен прочит на онази епична борба край устието на река Дунав, именуван от историците Онгъла, в която се ражда и Дунавска България. Оттогава започнахме да натрупваме по малко песни към спектакъла. В албумите на група „ Епизод “ бяха поканени гост-певци, които изпяха няколко песни, предопределени тъкмо за този театър. Миналата година се хванахме напълно професионално с тази тематика и организацията на този театър, направих драматургията, песните към този момент бяха съвсем подготвени. 5 или 6 нови песни се написаха от предходната есен до този миг. Започнахме подготовки и може да се каже към този момент, че спектакълът доби приключен тип “, изясни Христов.
„ Премиерата на спектакъла ще бъде в 3 града – на 4 май в София; на 5 май във Варна; и навън пространство в крепостта „ Туида “ в град Сливен на 18 май. Малко хора знаят за тази цитадела, тъй че се надявам, че ще помогнем за нейното разпространение – един превъзходен архитектурен монумент “, сподели още той. „ По нататък какво ще се случи още не знаем – дано забележим какъв ще бъде ползата към него. Има градове, където ние самите ще създадем каквото е належащо, с цел да организираме провеждането на този театър. От там нататък аз се надявам в рамките, в случай че не на тази година, то в границите на 3 години във всички регионални градове да покажем спектакъла, както и в по-малките “, добави още Симеон Христов.
Цветелин ДИМИТРОВ

Пълния текст на изявлението четете по-късно в „ Мнение ”
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР