София. Целта на предложените от БСП изменения в НК е

...
София. Целта на предложените от БСП изменения в НК е
Коментари Харесай

Драгомир Стойнев, БСП: Целта на предложените промени в НК е да се засили защитата на живота и здравето на българите

София. „ Целта на препоръчаните от Българска социалистическа партия промени в Наказателен кодекс е да се ускори отбраната на живота и здравето на българските жители в случаите на нарушаване на условията, свързани с медикаментите ”. Това сподели зам.-председателят на ПГ на „ Българска социалистическа партия за България ” Драгомир Стойнев от парламентарната естрада, оповестиха от пресцентъра на Народно събрание на Българска социалистическа партия . Той добави, че всеобщите случаи на нерегламентиран импорт и експорт и продажба на медикаменти, които не срещат съответна реакция от страна на страната, постановат приемането на такива промени. „ Само наказателната отговорност, планувана в този момент, не е задоволителна. При настоящата в този момент законова уредба, контрабандата на медикаменти е единствено митническо нарушаване, а ние предлагаме да бъде и закононарушение, в случаите, когато е в огромни размери ”, посочи Стойнев. Той сподели още, че криминализирането на производството, импорт, експорт, съхраняването и търговията с медикаменти, когато те се правят в нарушаване на закона, би трябвало да се санкционира с отнемане от независимост до 6 години и това е част от предложенията на Българска социалистическа партия.
„ Внесохме законопроекта за изменение и допълнение на Наказателен кодекс преди седем месеца. Седем месеца, в които ръководещите изясняват, че има проблем само че не дават решението му ”. Това съобщи зам.-председателят на ПГ на „ Българска социалистическа партия за България ” Крум Зарков . Той сподели, че поради това народните представители от левицата са задължени да реагират. „ През тези месеци, някои хора пълнят гушите си от незаконни схеми за продажба на медикаменти, а други умират, тъй като не могат да си платят медикаментите или, тъй като ги няма ”, безапелационен бе Зарков. Той добави, че нерешаването на този и други съществени проблеми идва от обстоятелството, че Министерски съвет е изцяло неподвижен и няма съществени законодателни начинания по основни за българското общество въпроси. „ Ако страната, регулаторните органи и Министерският съвет си бяха на място, нямаше да се стигне до предложенията за изменение на Наказателен кодекс ”, приключи Крум Зарков.
„ Лекарствената промишленост е извънредно потребна, само че и доста печеливша. Понякога може да бъде рискова, а лобизмът и корупцията в тази сфера са мощно изразени ”. Това съобщи националният представител Валентина Найденова . Тя добави, че за народните представители здравето на българските жители би трябвало да бъде приоритет. „ Затова би трябвало да бъдат покрити всички законодателни празноти по пътя от производството до продажбата на медикаменти, както и превозът им през границите на България. Ако контролът от производството до аптеката бе на място, в този момент нямаше да обсъждаме този проблем ”, безапелационна бе Найденова.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР