София. Църквата има много важна роля в борбата с езика

...
София. Църквата има много важна роля в борбата с езика
Коментари Харесай

Вицепремиерът Екатерина Захариева: Държавата и църквата имат обща отговорност да възпитават в разбирателство, толерантност и любов

София. „ Църквата има доста значима роля в битката с езика на омразата. Не бива да позволяваме опасността от принудителен екстремизъм и коренен ислям да водят до ненавист към групи хора на етнически принцип, или към друга вяра. Едновременно с това сме загрижени за правата на християните в зоните на спор. ” С тези думи заместител министър-председателят по правосъдната промяна и министър на външните работи Екатерина Захариева се обърна към Патриарха на Българската православна черква и Митрополит Софийски, Негово Светейшество Неофит, по време на среща в Софийската света митрополия през днешния ден, оповестиха от пресцентъра на Министерство на външните работи.
Министърът на външните работи посочи ролята на Църквата за запазването на българския дух и съзнание на огромните български общности зад граница. Вицепремиерът благодари на Негово Светейшество за напъните, които се поставят от страна на представителите на Българската черква зад граница и работата, която правят, както в храмовете, по този начин и в съдействие с мрежата от български учебни заведения отвън страната.
„ Ценим високо положителното съдействие с Министерството на външните работи ”, акцентираха от Светия синод, като за образец беше даден българският храм в Берлин, където е образуван спешен център за помощ на български жители. „ Годишно през този център минават сред 1000 и 1300 души, които остават там до три дни, след което им бива оказвано подпомагане да се завърнат в България. Това е допустимо с помощта на положителната съгласуваност сред спешния център и българското консулство в Берлин ”, допълниха от Светия синод.
По време на срещата министърът на външните работи Екатерина Захариева и Патриарх Неофит разискаха и въпроси свързани с опцията за основаване на български храмове в страни и обитаеми места с огромна българска общественост, отвън рамките на България.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР