София. Цар Симеон II връчи Националните младежки награди за благородство

...
София. Цар Симеон II връчи Националните младежки награди за благородство
Коментари Харесай

Цар Симеон II връчи Националните младежки награди за благородство и доблест за 2019 г.

София. Цар Симеон II връчи Националните юношески награди за достойнство и героизъм за 2019 година Това оповестиха от пресофиса на Н. В. Цар Симеон II . На тържествената гала в парка “Врана ” участваха Н.В. Цар Симеон II, който беше хазаин и патрон на събитието, учредителите на премията – Запрян Ванчев, шеф на Фондация „ Фехтовална академия Васил Етрополски “, Йордан Динев от фондация „ Българска памет – братя Диневи “, Офелия Кънева, Янко Кръндаров и Васил Етрополски, който беше и водещ на церемонията.
Националната младежка премия беше основана през 2017 година, с цел да отличи благородството, проявено от деца и младежи на възраст до 20 години. Тя е годишна. За номинирането на лауреатите се вършат допитвания до локалната и централната власт, общественици, обществено ангажирани представители на бизнеса, медии.
Лауреатите на премията за 2019 година бяха определени при огромна конкуренция. През м. май са номинирани повече от 100 деца от цялата страна. Предложенията пристигнаха от общини, регионални управи, учебни заведения и неправителствени организации. Номинираните впечатляват с делата си. Те дават нов живот на рицарските полезности и имат дързостта да бъдат разнообразни. Организират детски фестивали, благотворителни акции и базари, грижат се за деца и възрастни, оказват помощ на връстници от обществени центрове, създатели са на театрални и куклени постановки, на исторически възстановки. Те са милосърдни, положителни, почтени, с гражданска отговорност и героизъм, и въпреки че са деца, са въодушевяващ образец за всички.
Комисията по желание на лауреатите реши да отличи: Сезин Хасан от Джебел, Кристина Толева от Сливен, Анна Накова и Симона Кюкчиева от Ракитово, Никол Парапанова от Сандански и присъди групова премия за град Казанлък, който предложи за премията 23 деца от разнообразни учебни заведения и неправителствени организации.
В изявлението си при връчването на премиите Цар Симеон съобщи: “Много ме радва вашето чувство за правдивост в обществото. В един веществен свят, да правиш положително, би трябвало да се цени още повече. Имате моята цялостна поддръжка и моето голямо удивление за това! Откровено казано, ме заредихте с сила, виждайки че съществуват доста положителни хора и България във ваше лице има бъдещето, което заслужава! ”.
Пред публицисти от Нова ТВ, която е медиен сътрудник на събитието, Царят съобщи:
“Трябва да кажа, че като някогашен фехтовач, ми доставя огромно наслаждение да поддържа и да оказа помощ на такива положителни и благородни начинания. Тези младежи, които оказват помощ, това е отлично и нещо, с което може всеки да се гордее и се надявам, че като образец ще се намерят доста хора, които да ги последват ”.
Преди връчването на премията, за трета година младите фехтовачи от “Фехтовална академия Васил Етрополски “, демонстрираха уменията си на фехтовалната пътека. Турнирът “Млади гении ” се организира в чест на рождения ден на Н.В. Цар Симеон II и показва, че децата упражняват интензивно и са правилни на рицарските полезности.
Връчването на Националните юношески награди тази година съответства и с 10-годишнината от основаването на “Национална академия Васил Етрополски ”. Г-н Етрополски подари на Цар Симеон особено направената за носителите на премията стъклена статуетка и юбилейна значка на академията. На собствен ред Негово Величество поздрави всички присъстващи фехтовачи с юбилея и им връчи купа с неговия персонален герб и лозунг “Верност и неизменност ”.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР