София. Трябва да се вземат бързи и адекватни мерки за

...
София. Трябва да се вземат бързи и адекватни мерки за
Коментари Харесай

Главният прокурор Сотир Цацаров: Трябва да се вземат бързи и адекватни мерки за кадрово осигуряване на Специализирания съд

София. Трябва да се вземат бързи и съответни ограничения за кадрово обезпечаване на Специализирания съд. Това сподели пред публицисти в Народното събрание основният прокурор Сотир Цацаров след съвещание на Комисията за наблюдаване на приходните организации и битка със сивата стопанска система и контрабандата, съобщи кореспондент на Агенция „ Фокус “ . „ Тези ограничения би трябвало да се вземат и от прокурорската гилдия, която в голямата си степен ги направи “, разяснява той. „ Може би ще бъда упрекнат, че вземам отношение по въпрос, който не е от моята подготвеност. Бих се обърнал към съдийската гилдия с молба дълго отлаганият въпрос за кадровото подсилване на Специализирания съд най-сетне да бъде решен съответно “, уточни Сотир Цацаров. „ Имам уверението на министъра на финансите и на премиера, че сградният проблем и на съда, и на Прокуратурата най-сетне ще бъде решен коренно и на 100%. Ако изпълнителната власт направи това, и правосъдната ще би трябвало да даде своя дан “, разяснява основният прокурор.
По мотив рецензиите на президента Румен Радев по отношение на кандидатурата на Младен Маринов за вътрешен министър, основният прокурор сподели: „ Няма нищо извънредно, ненормално и неприятно президентът да има мнение по тези въпроси и да го споделя на глас. Трябва да свикнем с това. Няма и нищо неприятно и ненормално това мнение да не се споделя от всеки “. „ Оценката на президента за Младен Маринов е политическа, аз такива не давам и не мога да дам. С чиста съвест мога да кажа, че Младен Маринов е отличен експерт “, съобщи Сотир Цацаров.
Биляна ИВАНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР