София. Трябва да се създаде Национална програма за подкрепа за

...
София. Трябва да се създаде Национална програма за подкрепа за
Коментари Харесай

Станислав Младенов, БСП: Трябва да се създаде Национална програма за подкрепа за ликвидност в малките и средни предприятия, за да стига бързо помощта до тях

София. Трябва да се сътвори Национална стратегия за поддръжка за ликвидност в дребните и междинни предприятия, с цел да стига бързо помощта до тях. Това сподели третият в листата на „ Българска социалистическа партия за България “ в 25 МИР - София Станислав Младенов по време на показване на икономическите цели в предизборната платформа на Българска социалистическа партия, съобщи кореспондент на Агенция „ Фокус “ . „ Според мен има няколко казуса. Един от проблемите е, че предходното държавно управление не постави нужните старания да преодолеем следствията от пандемията по отношение на даването на помощите за българските дребни и междинни предприятия. Миналата година предприятията аплайваха за помощи за поддръжка за ликвидност. Към днешна дата, съгласно мен са изплатени, не повече от 60% от предприятията. Всяка помощ е добра, когато тя пристигна на време “, съобщи Младенов.

Той добави, че съгласно него това се получава, тъй като се работи с европейски път и държавните администрации не разполагат с нужния административен потенциал, с цел да дават помощта в къси периоди.

„ Едно от нещата, което Българска социалистическа партия би трябвало да направи, е основаването на Национална стратегия за поддръжка за ликвидност в дребните и междинни предприятия, която да бъде финансирана от средствата от националния бюджет. Това ще разреши едно бързо постигане на помощта до дребните и междинните предприятия, които аплайват. Процедурата е къса, бърза. Това е допустимо да се случи. Всеки един лев, вложен в българската стопанска система, в действителност подкрепя българските жители. Аз намирам един огромен нонсенс в метода за подкрепяне и това е, че ние не подкрепяме българските предприятия, когато те имат потребност, а когато хората стартират да излизат на улицата, тъй като нямат какво да работят в тези предприятия. Не е ли някак по-логично да подкрепим самите предприятия, с цел да не излязат хората в бюрата по труда “, обърна внимание той.

Младенов сподели още, че с цел да не се понижи работният потенциал след загуба на човешкия запас в дребните и междинни предприятия, би трябвало да се потърси помощ в софтуерната рационализация и посредством нея да повишим индустриалния потенциал.

Теодора ПАТРОНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР