София трябва да бъде град на културата и на високите

...
София трябва да бъде град на културата и на високите
Коментари Харесай

Калоян Паргов: София трябва да бъде град на културата и духовните ценности

София би трябвало да бъде град на културата и на високите духовни полезности. Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия - София и лидер на листата Калоян Паргов на среща с над 50 културни дейци и учени. Сред тях бяха Анжел Вагенщайн, Иван Гранитски, поетът Петър Анастасов, акад. В. Гюзелев, акад. К. Косев, акад. В. Сгурев, чл.-кор. В. Проданов, художникът Ивайло Мирчев, прозаикът Стоян Райчевски, ръководителите на Съюз на българските писатели и Съюз на българските журналисти Боян Ангелов и Снежана Тодорова, проф. Снежана Барова и други

" Нашата визия за София е за град на високите технологии, за интелигентен град, сподели Калоян Паргов. - Ние знаем по какъв начин да реализираме това. Ще разчитаме на Българска академия на науките и на университетите, на учените, откривателите и преподавателите. Ние виждаме София и като град на културата, на високите духовни полезности. Град, който се гордее освен с предишното си, само че и със актуалните си достижения, в който наследството се съхранява и развива, а не се разрушава и обругава. Град, в който културното разнообразие е основа за всички политики ".

Лидерът на Българска социалистическа партия - София означи, че е належащо Столична община да предложи политики, ориентирани към научната и художествено-творческа интелигенция. " Решението е да подкрепя и да си партнира с новаторски центрове към научните и академични институции, да подкрепя работата на креативните съюзи, да спомага за разкриването на книжарници, на киносалони, да подкрепя реализацията на спектакли”, добави той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР