София. Трима са специалистите от Лабораторния изпитвателен комплекс (ЛИК) на

...
София. Трима са специалистите от Лабораторния изпитвателен комплекс (ЛИК) на
Коментари Харесай

Лабораторията на „Софийска вода“ търси специалисти, които биха посветили трайния си интерес на гарантираното качество и безопасност на водата в столицата

София. Трима са експертите от Лабораторния изпитвателен комплекс (ЛИК) на „ Софийска вода “, които правят оценка по канара с европейски стандарти, усета и мириса на питейната вода. Това оповестиха от пресцентъра на „ Софийска вода “ . В особено основана „ бяла стая “, която е изолирана от външни фактори, те правят оценка сред 20 и 30 проби от разнообразни точки на София всеки ден. Анализът се назовава органолептика и се употребява по света в профилираните лаборатории.
Един по един експертите сядат в бялата стая и получават през дребен прозорец пробите. Водата, която пробват, те правят оценка в канара сред 0 и 5 по преценка на избрани качества, въз основа на които характеризират водата.
От всеки източник химиците получават две проби – една със стайна температура и една - 60-градусова. Подобно на дегустацията на вино те единствено вкусват водата, без да я преглъщат.
Поне един час преди осъществяването на теста, лаборантите не трябва да ядат или пият. Също по този начин, те не би трябвало да са пушачи. Бременните дами също не могат да организират разбора.
Според Весела Стефанова, старши управител на лабораторията на „ Софийска вода “, този употребен способ обратно в историята не трябва да се подценява, тъй като той най-бързо може да даде индикатори на водата.
Лабораторията на „ Софийска вода “ прави необятен набор от разбор на качеството на водата. Освен с високотехнологични способи с последно потомство инсталация, малко прочут факт е, че лаборантите правят по два пъти дневно и „ дегустация на водата “.
ЛИК разполага с една от най-модерно съоръжение лаборатории за проучване на водата, чието качество се следи непрекъснато. През 2018-та година качествените индикатори на водата, която „ Софийска вода “ доставя до домовете, е 99.98%.
Лабораторията търси експерти, които кариерно биха посветили трайния си интерес на обезпеченото качество и сигурност на софийската вода.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР