София. Три млади женски лемура са най-новите обитатели на Софийския

...
София. Три млади женски лемура са най-новите обитатели на Софийския
Коментари Харесай

Ирина Сахатчиева, Зоопарк – София: Три млади женски лемура са най-новите обитатели на Софийския зоопарк

София. Три млади женски лемура са най-новите жители на Софийския зоопарк. Това сподели в изявление за Агенция „ Фокус “ Ирина Сахатчиева, специалист връзки с обществеността в Зоопарка в София.
Тя посочи, че животните идват от Зоопарка в Торино и са родени през 2015 и 2016 година. По информация на формалния уебсайт на Зоологическата градина това се случва по линия на интернационалния зоопарков продан. Имената на лемурите са Манди, Нойзи и Комба и посетителите към този момент могат да ги видят на територията на Зоологическата градина.
„ Вчера сполучливо ги събрахме с мъжкия и женския лемур, които имахме преди този момент – също млади животни. А това събиране на животните в група (защото лемурите не живеят сами) е огромно достижение. Предвиждаме да съберем и гибоните. Вчера също събрахме лъва Славчо с лъвиците и това събиране ще продължи, тъй като те се гледаха цяла година през решетка и в този момент Славчо има за компания ту едната лъвица, ту другата. И в най-скоро време ще можем да ги забележим дружно във външните заграждения. Това нещо е дълъг и нескончаем развой, който изисква наблюдаване и внимание при всички животни “, сподели Сахатчиева.
Цветилена СИМЕОНОВА

Пълния текст на изявлението четете в „ Мнение ”
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР