София. Традиционно, когато има събиране на дни по повод празници,

...
София. Традиционно, когато има събиране на дни по повод празници,
Коментари Харесай

Димитър Маргаритов, КЗП: При проверките за Гергьовден следим за условията на сделките при продажбата на хранителни стоки

София. Традиционно, когато има събиране на дни във връзка празници, ревизираме комерсиалната мрежа от позиция коректността на оповестената информация, в това число цените на стоките. Следим и пазара на туристическите резервации – както за проведени пътувания, по този начин и отправяните самостоятелни предложения най-много в интернет. Това сподели ръководителят на Комисията за отбрана на потребителите (КЗП) Димитър Маргаритов в изявление за осведомителния портал Flashnews.bg, оповестиха от пресцентъра на КЗП . Той посочи, че всички търговци са обект на инспекциите на КЗП, а те са на първо място превантивни за определяне положението на пазара в навечерието на празниците.
„ Когато става въпрос за хранителни артикули, ние би трябвало да бъдем подпомагани от сътрудниците от Агенцията по храните, тъй като това, което главно ние може да проверим, е съществуването на информация за произхода, цената и грамажите при продажбата на разнообразни разфасовки ”, посочи Маргаритов и добави, че инспекторите от БАБХ наблюдават за характерностите на стоките да са в границите на условията на закона.
Председателят на КЗП уточни, че се ревизират и обявяваните около празничните дни извънредни предложения за понижения и промоции. „ Нашите инспекции имат за цел да открият дали те са действителни и подхождат на условията на закона ”, изясни той.
„ Най-често срещаното нарушаване в региона на туризма е несъвпадането на това, което е дадено, с това, което се дава на място. Можем единствено да съжаляваме, че няколко обособени случая може да повлияят напълно върху имиджа на българския туризъм. Истината е, че ние получаваме много малко сигнали за неуредици в туристическия бизнес – към 4-5% от всички тъжби на годишна база ”, съобщи Маргаритов.
При сходен жанр неприятности хората би трябвало да се обръщат към админа на съответния хотел и в случай че не получат нужното подпомагане, да потърсят КЗП. „ Ще бъде осъществена инспекция, при която при определяне на нарушавания, ще бъдат наложени наказания, само че задачата е също по този начин и да се помогне на потребителите да бъдат обезщетени за породеното стеснение ”, сподели още ръководителят на КЗП.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР