София. Това, което се случва в България е, че ние

...
София. Това, което се случва в България е, че ние
Коментари Харесай

Ивайло Мирчев: България е на кръстопът и трябва да избере между Евразия и Запада

София. Това, което се случва в България е, че ние сме на кръстопът и би трябвало да изберем накъде да поемем - към Евразия или на Запад. Може би това не се осъзнава от доста хора сега, само че подобен е историческият миг. Това съобщи в ефира на “Говори в този момент ” по Българска национална телевизия депутатът от “Демократична България ” и зам.-председател на парламентарната комисия по енергетика Ивайло Мирчев като акцентира, че при влизането си в Народното събрание всеки един депутат би следвало да пази българския интерес, оповестиха от „ Демократична България “ .

Той напомни и настояването на “Възраждане ” за референдум за НАТО и излизане от Европейски Съюз като дефинира референдума за еврозоната като популистки.

“Да има референдум за НАТО, което сега в действителност ни пази от това Путин да реши да нападне страната и да има референдум за еврозоната - това го намираме за извънредно популистко ”, съобщи той.

Мирчев разяснява и изказването на Слави Трифонов във връзка Северна Македония като съобщи, че за следващ път тематиката се употребява без да се осъзнава, че е основен миг за България.

“Бих желал първо на парламентарна група да разясняваме френското състояние и по-късно спор в Народното събрание. Трябва да бъдем доста деликатни за всяка дума, която изричаме на тази тематика. Президентът и господин Трифонов, както виждате не демонстрират подобен такт, позволете ми аз да го направя ”, съобщи той като добави, че направеното от Радев не оказва помощ на българския интерес.

“Освен Радев има и доста други политици, които си взеха за дъвка тематиката Северна Македония. Например забравеният Каракачанов, а в действителност Вътрешна македонска революционна организация и Каракачанов подхлаждаха тематиката, до момента в който бяха в коалиция с ГЕРБ. Кой съгласно вас е подписвал на македонски език договорите, там където написа “македонски език ” договорите за присъединение на Македония към НАТО?! Същият Каракачанов ”, сподели още депутатът.

По мотив отцепването на огромна част от членовете на Има Такъв Народ Мирчев изрично съобщи, че не е имало “търговия на депутати ”. Според него водачът на Има Такъв Народ Слави Трифонов със лични старания е унищожил партията.

“ИТН са тези, които внезапно трансформираха посоката в която изобщо взеха решение да вземат участие в управническата коалиция. Очевидно там беше задействан избран проект без да влизаме в тайни теории. Виждаме в действителност това, което виждахме и преди година - дългата ръка на Движение за права и свободи и господин Пеевски. И ползи на, с цел да не употребявам думата мафия на “подземния свят “. Защото това се случва тъкмо сега в който бяха ударени едни от най-големите хранилки на този под земята свят. Очевидно това е тормозило доста хора, ” сподели Мирчев.

ИТН към този момент не съществува. Защото единствено през днешния ден 5 или 6 техни организации са ги напуснали в няколко обитаеми места. Господин Слави Трифонов самичък умъртви организациите. И не това е казусът. Проблемът е, че бяха предадени очакванията на хората. Всички, които през 2020-та година стачкуваха ”, добави той.

Срам за българския парламент, позор за политическия хайлайф, доколкото можем да приказваме за хайлайф е това, което се случва последните седмици. Не е обикновено в Народно събрание съвсем да няма ден в който двама депутати, да вземем за пример, да не се сбият, да няма спречквания. Поведението на част от парламентарните групи, изразните средства, които те употребяват са отвън всевъзможни цивилизовани рамки. И това е отговорът на въпроса по какъв начин ние усещаме това. “Демократична България ” сме 16 депутата и доколкото можем опитваме да внесем разсъдък в държанието на част от сътрудниците ни, сподели Мирчев в отговор на въпрос за бъдещето на държавното управление.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР