София. Това, което правим за УНСС, не трябва да е

...
София. Това, което правим за УНСС, не трябва да е
Коментари Харесай

Премиерът Бойко Борисов: Това, което правим за УНСС, не трябва да е правило, но в момента сме представени пред свършен факт

София. Това, което вършим за УНСС, не би трябвало да е предписание, само че сега сме показани пред приключен факт. Това сподели пред публицисти министър-председателят Бойко Борисов след среща с управлението на УНСС, съобщи кореспондент на Агенция „ Фокус “ .
„ Не ми се желае да оставим постройката на новия корпус на УНСС като монумент. Тук ще учат наши деца, българи. Толкова доста вложения направихме в образованието, в просветителна инфраструктура. Държавата работи добре и въз основата на борбата с контрабандата имаме по-добри доходи “, разяснява Борисов. Той уточни, че това, което се прави за постройката на УНСС, не би трябвало да е предписание. „ Именно за това сме тук – с цел да вземем едно групово решение, което да е в името на образованието и на студентите “, сподели още той.
На въпрос дали работи страната в случай, че един подобен проблем не може да бъде решен без персоналната интервенция на премиера, Борисов съобщи, че страната работи съвършено. „ И фактът, че сме тук демонстрира, че всяка една от институциите поотделно – и възложителя, и Министерство на регионалното развитие, и Министерството на финансите, са си свършили работата. А нещата идват до мен по простата причина, че би трябвало да се вземе решение дали да продължим да се „ джанкаме “, както споделяше Дянков, с университета и ще има ли изгода от това, или да се активизираме и за година и няколко месеца да дадем на студентите и този корпус “, съобщи Борисов. Той уточни, че се надява това да не се случва повече, само че сега страната е сложена пред приключен факт.
Попитан кой е сбъркал, с цел да се стигне до тази обстановка, Борисов съобщи, че има други органи, които би трябвало да създадат тази констатация. „ Рамката, в която аз желая единствено да се вместя, е да дам ход да продължи построяването на този университет. Правя това с ясното схващане за всички офанзиви, които ще има. Но имам и ясното схващане, че тук ще учат 2000 студенти. И мога да го понеса това, в сравнение с да го замразим като план “, уточни министър-председателят.
Цветилена СИМЕОНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР