София Тех Парк работи по два уникални проекта, които разполагат

София Тех Парк работи по два уникални проекта, които разполагат ...

Първо във ФАКТИ: Не е само Фолксваген, вижте какво се готви в София Тех Парк.


София Тех Парк работи по два уникални проекта, които разполагат със сериозни шансове да бъдат реализирани, разкриха от ръководството на първия научно-технологичен парк в България за ФАКТИ.

Единият от проектите е за създаване със Софийския университет на Център за анализ на големи масиви данни, като проектът е съвместен с университета в Гьотеборг, а другият е за създаване на суперкомпютърен център съвместно с Euro HPC - петафлопс суперкомпютър, разкриха от София Тех Парк за ФАКТИ.

''Конкурираме се с 19 държави, за да успеем да реализираме тези два уникални за България и София проекта. В средата на месец юни тази година трябва да има яснота, а решението се взима Euro HPC. Ако успеем, съоръженията, които ще се изградят на територията на София Тех Парк ще са нещо невероятно, невиждано и престижно за страната ни. Освен всичко друго с тези проекти ще се разкрият никак не малко работни места, с които Паркът ще подпомогне развитието на българската икономика'', довериха още за ФАКТИ от ръководството на научно-технологичния парк.

Източник: fakti.bg