София. Тази година е особена, тя е много важна, защото

...
София. Тази година е особена, тя е много важна, защото
Коментари Харесай

Президентът Румен Радев: Тази година е много важна, защото започва изграждането на модерна лаборатория за научни изследвания на Антарктида

София. Тази година е особена, тя е доста значима, тъй като следва полагането на основите на сърцевината на всяка една изследователска база – стартира построяването на съвременна лаборатория за научни проучвания на Антарктида. Това сподели президентът Румен Радев на връчването на националния байрак на участниците в 28-ата българска антарктическа експедиция, съобщи кореспондент на Агенция „ Фокус “ . „ Това ще бъде едно огромно достижение на българската група и на България и ясно ще покаже, че България ще продължава да бъде измежду най-развитите страни, които изследват загадките на Антарктика. Още по-радостно е, че се развива и една друга самодейност. Нашите учени да работят един до друг с откриватели от експедициите на други страни. Това е отличен образец по какъв начин би трябвало да се взаимодействат нациите за намиране на устойчиви решения за бъдещето на планетата “, сподели Радев. „ Искам да благодаря на тук присъстващите посланици на Бразилия, Аржентина, Испания, Турция и Монголия за чудесното съдействие “, добави президентът.
„ Уважаеми полярници, желая да ви уверя, че в президентската институция имате приближен сътрудник. Ние високо ценим вашите старания, безрезервност и проучвателен хъс, с които продължавате това значимо за България и за човешкия напредък дело. Развейте гордо българския трикольор над нашата база и продължавайте със същия триумф да работите за тази значима национална идея и за бъдещето на човечеството. Най-важното, поисквам ви да се върнете живи и здрави и с нови научни открития “, обърна се към антарктическия екип Радев.
Теодора ПАТРОНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР