София. Тазгодишното издание на фестивала А to JazZ ще се

...
София. Тазгодишното издание на фестивала А to JazZ ще се
Коментари Харесай

София: A TO JAZZ Фестивал `2017 ще се проведе на 7, 8 и 9 юли в Южен парк 2

София. Тазгодишното издание на фестивала А to JazZ ще се организира на 7, 8 и 9 юли на добре познатата локация в Южен парк 2, а мащабът и участниците, с които ще се срещне публиката, са повече от главозамайващи. А to JazZ 2017 ще бъде управляван от DIRTY LOOPS, ROBERT GLASPER EXPERIMENT и CHRISTIAN MCBRIDE’S NEW JAWN. Това оповестиха от пресцентъра на Столична община. Шведското трио DIRTY LOOPS ще оглави сцената в първата от трите фестивални вечери. Групата се трансформира в международен феномен с кавър версиите на хитови части, които прави, като „ Just Dance “ на Lady Gaga. Именно тази убийствена версия, която показва стила им като микс сред фънк, поп и джаз музика, притегля интереса на колосите в промишлеността Дейвид Фостър и Андреас Карлсон. Като резултат от това, се ражда първият им албум „ Loopified ”, а през 2015-а момчетата подгряват MAROON 5 по вереме на международното им турне.
A to JazZ 2017 ще показа и един от феномените на актуалния джаз ROBERT GLASPER EXPERIMENT. Носителят нa цели пет награди “Грами ” простира музиката си оттатък одобрените жанрови граници, черпейки ентусиазъм от актуалната хип-хоп и R&B музика. Robert Glasper ще показа новия си албум „ Art Science ”, дружно с колоритните си музиканти и диджей.
Присъствието на CHRISTIAN MCBRIDE с неговия нов план NEW JAWN в третата фестивална вечер, е същинска чест и удоволстивие за уредниците. Роденият във Филаделфия басист е една от от най-търсените и уважавани фигури в света на музиката през днешния ден, а невероятният му гений му донася четири статуетки “Грами ”. Най-новата му групировка, CHRISTIAN MCBRIDE’S NEW JAWN, е убийствена група, изпълнена с доста груув. Крисчън е постоянно в музиката със пристрастеността и яростта на виртуоз, с които ще се сблъскаме напълно скоро.
Други специфични посетители на A to JazZ 2017 са едни от най-популярните испански фюжън обединения МАSTRETTA, както и изключителният словашки тромпетист LUKAS ORAVEC и неговият квартет. Проектът JAZZANITZA ще показа хармоничното обединение на актуалния джаз и българската национална музика, а ROMANENO ще изпълнят най-красивите ромски песни с джаз аранжименти. Сред останалите актьори са ANGEL KOVACHEV, DOROTHY TAKEV, а своите дебюти на огромна сцена ще създадат младата фънк група от Залцбург FUNKXPRESS, българо-холандското UVIRA/ BRUNO/ HAFISI TRIO и биг бендът на музикалната академия в София, с диригент Михаил Йосифов.
И тази година A to JazZ ще предложи на почитателите с изключение на доста джаз и приятни изненади. Организаторияте ще предложят многообразие от интензивности, като пъстрия арт-базар, специфичния A to JazZ & Rush щанд с формален мърчандайз, детска просветителна стратегия A to JazZ KIDS и вълнуващите джем сешъни, които традиоционно се организират всяка вечер след фестивалната стратегия.
Няма по какъв начин да объркате арт-базара на А to JazZ, тъй като той се отличава с най-пъстрите и изобретателни креативен хрумвания, дело на български създатели и концептуални марки. И тази година базара ще събере многообразие от изложители, предлагащи на всеки опцията да отнесе със себе си цветно парченце прекарване.
Най-верните почитатели на фестивала пък могат да намерят специфичния A to JazZ & Rush щанд, на който ще се предлага формалният мърчъндайз на фестивала, направен от италианския дизайнер Марио Гуалиели, прочут на аудиторията като Brus.
Следвайки една от главните задачи на А to JazZ, a точно образование на децата и младежите в една по-добра музикална и прочувствена среда, на 8-ми и 9-ти юли във фестивалния Южен парк II ще се организира oбразователната стратегия A to JazZ KIDS. Най-малките фенове на музиката ще имат опцията да опознаят основите на това изкуство, като темп и мелодия, облечени в занимателни детски игри, приказки и истории. Програмата ще включва интерактивния концерт " Приказки за джаза ”, в който ще бъде показана историята на джаза, най-популярните принадлежности в него, тяхната технология на звукоизвличане, както и доста забавни и известни джаз пиеси. Заедно с това, ще бъде показан и уъркшопът “Латино джаз “, който ще запознае децата с появяването на едно от най-популярните течения в джаза, съпроводено с доста танци и игри.
Разбира се, няма по какъв начин да подминем и обичайните джем сешъни, които са неизменима част от А to JazZ. Тази година Havana Club Jam Sessions ще се проведат след края на всеки фестивален ден от 23.00 часа навън в бар Caché, който се намира в непосредствена непосредственост до фестивалния парк. Водещите на музикалните вечери ще са българските джаз звезди Михаил Йосифов, Вили Стоянов и Димитър Льолев, като към тях ще се причислят Стоян Янкулов - Стунджи, Васил Спасов, Наско Попов, Митко Шанов, Борислав Петров и Милен Кокошаров. Всички те ще се впуснат в една вълнуваща музикална импровизация, в която самоуверено ще провокират в джазово надсвирване хедлайнерите на A to JazZ.
Премиерно у нас, уредниците вкарват първата система за бързо и качествено обслужване, наречена Speed.Bar, с цел да подобрят успеваемостта и да създадат преживяването A to JazZ още по-пълноценно. Така, с помощта на новаторската платформа, посетителите ще имат опцията да спестят време за приемане на поръчките си от питейните заведения, отдавайки вниманието си напълно на фестивалната стратегия.
Speed.Bar е виртуален бар за браузъра на смарт телефона, посредством който бързо и елементарно може да се поръчват питиета и храна. Този инструмент ще разреши на всички гости на A to JazZ да изберат артикул и да го платят онлайн в действително време със своята дебитна или кредитна карта. Само след няколко минути ще получат уведомление с баркод на телефона си, с който могат да вземат готовата поръчка от двата Speed.Bar-а, особено построени в зоната на фестивала.
Така, в няколко лесни стъпки, бързо получавате мечтаните храни и питиета, до момента в който се наслаждавате на обичания си фестивал. Защото е елементарно и печелите време за себе и музиката, която обичате! Научете повече за Speed.Bar на A to JazZ, създаден от еPay.bg и сбъднат с генералното спонсорство на VISA тук.
Фестивалът се провежда с поддръжката на Фондация “Америка за България ”, Министерство на културата, посолствата на Кралство Испания и Република Словакия, и е част от Календара на културните събития на Столична община. Негов почетен патрон е господин Елен Герджиков – ръководител на Столичния общински съвет.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР