София свива приходите си със 17,7 млн. лв., заради пандемията

...
София свива приходите си със 17,7 млн. лв., заради пандемията
Коментари Харесай

София свива приходите си със 17,7 млн. лв., заради пандемията, помагат с 5 млн. на транспорта

София свива приходите си със 17,7 млн. лева, поради пандемията от ковид. Това излиза наяве от втората актуализация на бюджета на града, призната от Столичния общински съвет.

В промянат на парите са заложени по-малко доходи от патентния налог и таксиметровия транспорт (500 хил.лв.), от данъците върху недвижимите парцели (800 хиляди лева.) и туристическия (400 хиляди лева.).

От събирането на такси за детски градини общината ще загуби 1,5 млн. лева Постъпленията от продажба на земя понижават с 7,6 млн. лева От продажбата на здания приходите ще са 3,5 млн. лева по-малко.

За да запълни дупката София понижава финансовата стратегия с 20,3 млн. лева Оттам ще отрежат пари от ВиК обекти, придобиването на земя, както и градоустройствени изследвания.

Ще бъдат пренасочени и пари от строителството на детски градини, само че това няма да стопира реконструкциите им, тъй като общината ще разпредели отпуснати от страната пари.

Най-засегнатия бранш от коронакризата, а точно превозът ще бъде подкрепят с 5 млн. лева От актуализацията излиза наяве, че софиянци са платили да освободят колата си от скоба или углавен паркинг 622 хиляди лева по-малко за първите шест месеца на годината в съпоставяне със същия интервал на 2019 година Загубите идват от неработещите зони за платено паркиране по време на изключителното състояние у нас.

Синя и зелена зона останаха освободени от такса месец и 22 дни. За първата половина на годината се следи фрапантен спад от 43,25% от продажба на талони за почасово паркиране и стартиране на смс-и. В това перо загубите доближават 2,2 млн. лева.

Реализираните доходи към 30 юни от продажба на транспортни документи за градския превоз пък са намалели по отношение на същия интервал на 2019 година, с 13 641 063 лева Метрото също губи над 6 млн. лева от продажба на транспортни документи за първите шест месеца на годината. Общо пътуванията са намалели с 53 832 788 броя.

1,2 млн. лева ще бъдат вложени в улично осветяване и пътна маркировка.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР