София. Св. Синод реши всекидневно във всички храмове и манастири

...
София. Св. Синод реши всекидневно във всички храмове и манастири
Коментари Харесай

Св. Синод реши всекидневно във всички храмове и манастири да се отслужва молитва против приемането на Истанбулската конвенция

София. Св. Синод реши ежедневно във всички храмове и манастири да се отслужва молитва срещу приемането на Истанбулската спогодба. Това излиза наяве от решение на Св. Синод на Българската православна черква .
" Фокус " разгласява решението без редакторска интервенция:
Като помним думите на Господа „ …без Мене не можете да вършите нищо ” (Йоан.15:5) в тези дни на тежки духовни тествания на вярата и съвестта на Православния български народ, Св. Синод на БПЦ – БП приканва Православния български народ с усърдна молитва да изпроси Божията помощ да не бъде призната Истанбулската спогодба, която, съгласно нас, би довела до „ духовна гибел ” на народа и единомислещо реши:
Извънредно, ежедневно във всички храмове и манастири в диоцеза на Българската православна черква – Българска Патриаршия да се отслужва молебния канон към Св. Богородица.
Обръщението на Св. Синод, по отношение на утвърждението на Истанбулската спогодба, да се прочете след светата Литургия от църковния амвон на 28 януари т.г. – Неделя на митаря и фарисея.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР