София. Студентите на ADA University са повече от бъдещи успешни

...
София. Студентите на ADA University са повече от бъдещи успешни
Коментари Харесай

Най-международният университет в Азербайджан започва прием за 2018 г.

София. Студентите на ADA University са повече от бъдещи сполучливи бизнесмени и водещи публични фигури. Те са тези, които намират високо интелектуални решения в композиция с нравственос и гражданско съзнание. Един от най-новите университети на Азербайджан е заявил тази амбициозна задача като лична задача. Това оповестиха от посолството на Азербайджан.
Основана през 2006 година като Дипломатическа академия на Азербайджан, за да предлага образования за дипломати и държавни чиновници в границите на Министерството на външните работи, просветителната институция се развива с бързо движение, значително в крайник с впечатляващия ритъм на напредък на страната, в която се намира, и се трансформира в пълностоен университет, който предлага бакалавърски и магистърски стратегии в четирите си факултета – „ Публични и интернационалните връзки “, „ Бизнес “, „ Образование “, „ Информационни технологии и инженерни науки “ - на британски език.
Въпреки дребния брой учащи по отношение на общия брой студенти в Азербайджан, наброяващи 160 000 души, в ADA University през днешния ден се образоват повече задгранични студенти, в сравнение с в другите университети в страната. Студенти, преподаватели, чиновници и ученици от 46 страни назовават ADA University собствен дом и обогатяват мозайката на приобщаващата образователна среда тук. Чрез образователна стратегия, построена към триада от задълбочено проучване, изборни и общообразователни курсове, съчетани с благоприятни условия за пробно учене и опциите за продан, университетът образова в една същински интернационална среда ученици, които имат мощен капацитет за влияние.
В Азербайджан общият размер на общественото финансиране на просветителната система се е нараснал до съвсем 20 милиарда $ през последното десетилетие. ADA University се възползва от тази поддръжка за построяването на кампус на международно равнище в един от централните квартали на столицата Баку. Първи по рода си в района, този „ зелен “ и „ интелигентен “ кампус разполага с интелигентни уреди, които употребяват възобновими енергийни източници. Към мултимедийните центрове, интерактивните класни стаи и просторните образователни и обществени зони беше добавена през тази образователна година внедрената осведомителна система MyADA, която употребява програмата Banner, с цел да отговори на потребностите на студентите и упованията им за ефикасен и транспарантен достъп до данни.
ADA University предизвиква интернационалните си студенти да се срещнат с локалната общественост посредством екскурзии, езиково потапяне, обществени планове и други за по-цялостен метод към културното, просветителното и гражданското развиване. Той има вяра, че образованието в чужбина се интерпретира и като опция за продан с някоя от 50-те партньорски институции по света, където студентите сплотяват учене и пътувания за по-нататъшно развиване на хоризонтите си. Символ на кампуса е четириетажната постройка на библиотеката на ADA. Както виртуална, по този начин и физическа, тя предлага най-голямата сбирка на британски език в страната с достъп до половин милион хартиени и цифрови копия в поддръжка на предлаганите специалности.
От 2009 година насам ADA University предлага интернационална стипендия на името на Алимардан Топчубашев, с цел да даде достъп до първокласно интернационално обучение и водещо образование на студенти по целия свят. Започна приемът за 2018 година за 700 места във всички стратегии. С краен период за кандидатстване 5 април 2018 година стипендиантската стратегия „ Топчибашев “ набира претенденти, които имат мощно предпочитание да служат на социална идея. Стипендиантската стратегия е отворена за всички интернационалните кандидат-студенти за бакалавърските и магистърските стратегии, които са признати в някой от факултетите на ADA University. Стипендията може да се възобновява всеки учебен срок по време на курса на образование, в случай че са изпълнени избрани критерии за междинен триумф, и обгръща единствено таксата за образование. Очаква се стипендиантите да покрият всички други разноски, в това число настаняване, учебници, студентски такси и комунални услуги.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР