София. Столицата на България планира да се отърве от често

...
София. Столицата на България планира да се отърве от често
Коментари Харесай

AFP: Заради българското председателство каруците с коне по улиците на София ще бъдат забранени

София. Столицата на България възнамерява да се отърве от постоянно срещаната панорама на скърцащи каруци с коне по улиците, с цел да усъвършенства облика си за настъпващото след Нова година председателство на страната в Европейски Съюз, съобщи AFP.
„ Каруците съставляват сериозен риск за пътни произшествия, замърсяват и от горната страна на всичко нито една европейска столица не ги разрешава, с изключение на за атракция “, съобщи членът на Столичния общински съвет Симеон Славчев, инициирал възбраната. Според актуалните регулации теглените от коне каруци са разрешени само в покрайнините на града, само че неприятния надзор разрешава на този вид транспортни средства да са честа панорама даже и на най-натоварените централни улици.
„ Пълната възбрана за придвижване в границите на Околовръстен път ще влезе в действие. Ние също по този начин планираме да конфискуваме освен каруците, които са относително лесни за производство, само че също по този начин и животните “, добави Славчев. Новите ограничения би трябвало да влязат в действие от 1 януари 2018 година, когато България приема ротационното председателство на Европейски Съюз.

Превод и редакция: Виктор Турмаков
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР