София. Столичната младежка организация на АБВ проведе регата с водни

...
София. Столичната младежка организация на АБВ проведе регата с водни
Коментари Харесай

Местни избори 2019: Водачът на листата на АБВ за СОС Ивайло Калфин присъства на регата с водни колела, целяща да обърне вниманието върху непочтени практики в Столична община

София. Столичната младежка организация на АБВ организира регата с водни колела на Панчаревското езеро. Състезанието е под мотото „ Корупцията в София – пораства, само че не старее “ и има за цел да обърне вниманието върху нечестни практики в Столична община, която не дава опция за действителна конкуренция на хрумвания и благоприятни условия, а чрез администрация и други хватки, дава всички публични поръчки и планове, касаещи столицата и нейната инфраструктура, на особено селекциониран кръг от хора. Това оповестиха от пресцентъра на партията .
Като знак на корупцията в ръководството на София младежите на АБВ бяха подбрали особено направена фигура на октопод, чиито пипала показват всяко главно направление, в което управата на столицата сега позволява порочни практики.
„ Корупцията в София е обхванала всичките браншове на локалното самоуправление. Виждаме резултатите от тази корупция в всекидневието си. Тя води до високите сметки за вода и парно, до безобразно ремонтираните тротоари и улици, до ремонтите на ремонта, на ремонта, които виждаме непрекъснато. За това посредством този алегоричен октопод, взехме решение да изкараме корупцията на ярко, нагледно казано. Защото в този момент в София, корупцията в действителност пораства, само че не старее. Тя се развива с годините и от ден на ден обгръща живота на всички в този град “, съобщи Пламена Заячка, която е водач на АБВ – Младежи.
Думите й добави лидерът на листата на АБВ за Столичния общински съвет (СОС) Ивайло Калфин, който съобщи: „ През идващите дни октоподът ще се разхожда очевидно в София. Нашата цел е да го изкараме на ярко. Да призовем хората да не се помиряват с него. Това е залегнало и в нашата стратегия за ръководство на града. То би трябвало да е напълно транспарантно, електронно и да се преценява с мнението на обществото, на всички нас, които живеем в столицата “.
След края на надпреварата Калфин раздаде награди на спечелилите, които в почтена конкуренция завоюваха призовите места в регатата.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР