София. Столична библиотека организира честване на празника Еньовден на 24

...
София. Столична библиотека организира честване на празника Еньовден на 24
Коментари Харесай

София: Столична библиотека организира честване на празника Еньовден с инициативата „Библиотека в планината”

София. Столична библиотека провежда честване на празника Еньовден на 24 юни, от 12.30 часа, на естрадата на хижа „ Момина канара ” в Политическа партия " Витоша ". Това оповестиха от пресцентъра на Столична община. Събитието е част от акцията „ Библиотека в планината ”.
Къщичките с най-новите книги за билките и билкарството, както и нови заглавия от художествената и научно-популярна литература от фонда на библиотеката, в това число и за деца, са разполагаем на посетителите на 5 места:
- Дендрариум;
- Детски еко стационар „ Бели брези “;
- Момина скала;
- Алеко;
- Черни връх.
Шатрата на Столична библиотека ще чака гости от 11.00 часа пред хижа „ Момина канара ”. Свои стихове ще четат поетите Петър Чухов, Илиана Илиева и Георги Гаврилов. Посетителите ще имат опция да получат безвъзмездни едногодишни читателски карти.
Празникът в планината се провежда от Национален комитет „ Петър Димков ”, Политическа партия " Витоша " и Столична библиотека и започва с туристически поход по „ Алеята на билките ”, тръгващ в 8.30 ч. от кв. " Княжево " – (последната спирка на трамвай 5) – Златни мостове – хижа Момина канара.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР