София. Стартира проект Разширяване експертния капацитет на служителите на МВР

...
София. Стартира проект Разширяване експертния капацитет на служителите на МВР
Коментари Харесай

Стартира проект „Разширяване експертния капацитет на служителите на МВР за превенция на агресивни прояви в обществото, корупция и радикализация“

София. Стартира план „ Разширяване експертния потенциал на чиновниците на Министерство на вътрешните работи за предварителна защита на нападателни прояви в обществото, корупция и радикализация “, Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи . Проектът се реализира с финансовата поддръжка на Оперативна стратегия „ Добро ръководство “, съфинансирана от Европейския съюз посредством Европейския обществен фонд ”. Бенефициент е Институтът по логика на психиката – Министерство на вътрешните работи.
Проектът „ Разширяване експертния потенциал на чиновниците на Министерство на вътрешните работи за предварителна защита на нападателни прояви в обществото, корупция и радикализация “ има за цел да способства за повишението на компетентността и уменията на чиновниците в Министерство на вътрешните работи, обезпечаването на професионално и експертно ръководство в държавната администрация посредством придобиване на характерни познания и подготовка. Обучението е ориентирано към отбрана сигурността на обществото и гарантиране правата и свободите на жителите и по-добро познаване на процесите на радикализация – нейната същина и фактори, които я дефинират.
Целевата група на плана са униформени чиновници на Министерство на вътрешните работи, чиновници на Института по логика на психиката – Министерство на вътрешните работи и дирекции „ Инспекторат ”, „ Вътрешна сигурност ” и „ Човешки запаси ”.
Проектът планува изследване на психични концепции и методики върху експанзията, основаване на проучвателен инструментариум и осъществяване на профилирано интерактивно образование на униформени чиновници на Министерство на вътрешните работи. В рамките на тази активност ще бъдат изследвани 660 чиновници на Министерство на вътрешните работи, за оценка на агресивността като обществен феномен, от позиция на нейното разбиране и справяне в напрегнати и конфликтни обстановки. На база резултатите от проучването ще бъдат създадени обучителна стратегия и материали, които да послужат за осъществяване на образование на 6 058 чиновници от цялата страна. Предвидени са и образования на чиновници от профилирани структури на Министерство на вътрешните работи за работа с полиграф и правно-етични и организационни аспекти на приложението на полиграфския способ. В два профилирани модула ще бъдат подготвени чиновници на Института и чиновници на дирекции „ Инспекторат “, „ Човешки запаси “, „ Вътрешна сигурност “. Акцент в плана е профилирано експертно проучване за ранно различаване на признаци на радикализация, с оглед сполучливо използване на ранна предварителна защита, в което ще вземат участие 950 души, представители на уязвими обществени общности от разнообразни райони на страната.
Участие в началната конференция за презентация на плана за дейно ръководство на организации в областта на сигурността „ Разширяване експертния потенциал на чиновниците на Министерство на вътрешните работи за предварителна защита на нападателни прояви в обществото, корупция и радикализация ” взеха заместник-министърът на вътрешните работи Стефан Балабанов, основният секретар основен комисар Министерство на вътрешните работи Младен Маринов, ректорът на Академията на Министерство на вътрешните работи доцент Неделчо Стойчев, шефът на Институтът по психология-МВР Кристина Николаева, шефове на дирекции и Симон Папазян от Оперативна стратегия „ Добро ръководство “.
Заместник-министър Стефан Балабанов поздрави основателите на концепцията и благодари за напъните на сътрудниците от Института по логика на психиката. Той означи присъединяване на специалисти от Българска академия на науките, АSSESS и изследователския център „ Тренд “ ООД в границите на плана и съобщи, че разчита на тяхната експертиза. Според основния секретар на Министерство на вътрешните работи основен комисар Младен Маринов от изключителна значимост е опцията да се употребява европейско финансиране за проучвания и предоставяне на методология на чиновниците за справяне с нападателните прояви в обществото, корупцията и радикализацията. Той съобщи цялостно подпомагане за обособяване на чиновници за идните образования, тъй като по думите му предстоящият резултат ще е в помощ на професионалните ръководители и чиновниците да се оправят с тези случаи в практиката. Главен комисар Младен Маринов приветства концепцията в плана да бъдат включени както структури отвън системата, по този начин и някогашни чиновници на Министерство на вътрешните работи. По думите му този баланс ще даде положително отражение на работата на вътрешното министерство.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР