София стана домакин на първия по рода си българо-американски туристически

...
София стана домакин на първия по рода си българо-американски туристически
Коментари Харесай

Галакси Инвестмънт Груп взе участие в Българо-американски туристически форум

София стана хазаин на първия по рода си българо-американски туристически конгрес. На събитието си дадоха среща министърът на туризма Николина Ангелкова, посланикът на Съединени американски щати в България н. прочие Ерик Рубин, зам.-кметът на София доктор Тодор Чобанов, представители на бизнеса и браншови организации от двете страни.

Министърът на туризма Николина Ангелкова откри събитието с констатацията, че Съединени американски щати са измежду 20-те водещи пазара за входящ туризъм на България.

По думите й страната ни е дестинация, позната на американските консуматори най-вече за културен, естествен, еко- и орнитоложки туризъм. Според началничката на туризма обаче опциите, които страната ни предлага са доста повече и това открива „ голям капацитет и отлични вероятности да увеличим туристите от двете страни “. Министърът на туризма регистрира още рекордни резултати в бранша, реализирани взаимно с бизнеса и общините през последните години след основаването на независимото Министерство на туризма.

Двустранният конгрес продължи с презентации от българска и американска страна, специалистите разискаха хрумвания и механизми за увеличение на интереса на туристите от двете страни.

България е скритият елмаз на Балканите. Това показа по време на форума Живко Иванов, шеф ръководство на активи в Галакси Инвестмънт Груп. По думите му страната ни е позната с невероятните си плажове, минералните си извори, четирите си сезона, с културата, която има над 10 хиляди години история. „ Ние имаме какво да предложим на задграничните туристи. Ето за какво промотирането на страната като дестинация е основна причина за сполучливото позициониране на българския туристически пазар “. Той добави, че американският пазар е извънредно значим за страната ни. „ Това са нашите бизнес туристи, това са вложителите, които виждат в лицето на България една съвременна страна, която може да даде един сполучлив артикул освен в туризма, само че и във всяка сфера. Галакси Инвестмънт Груп има дълготраен опит точно в привличането на огромни интернационалните имена, като капиталовият портфейл на компанията през годините включва марки като InterContinental Sofia, Hilton Sofia, Radisson Blu, Barceló Royal Beach и други Това са висок клас активи с извънреден капацитет, които оказват мощно позитивно въздействие върху имиджа на страната. Смело мога да кажа, че след откриването на InterContinental да вземем за пример, туристите у нас получават обслужване на международно равнище, а хотелът в София е на трето място по качество на услугата измежду общо 150-те най-луксозни обекта на веригата в Европа. Той притегля интереса на доста нови задгранични гости, в това число на дългогодишните посетители на веригата от целия свят, дипломати и представители на високопоставени интернационалните делегации “, добави Иванов.

(платено съобщение)
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР