София. Срещнахме се с майките на деца с увреждания пред

...
София. Срещнахме се с майките на деца с увреждания пред
Коментари Харесай

БСП за България внесе отмяна на лятната ваканция за парламента

София. " Срещнахме се с майките на деца с увреждания пред Народното събрание. Уверихме ги, че поставихме изискване на държавното управление да внесе законодателни оферти до края на юли. Ние имаме подготвеност с съответни текстове. Информирахме ги, че изпълнихме уговорката си към тях и „ Българска социалистическа партия за България “ внесе в деловодството на Народното събрание план за решение за анулация на лятната почивка на Народното събрание ". Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, оповестиха от пресцентъра на Народно събрание на Българска социалистическа партия . Проектът на решение е със следните претекстове:
„ Търпението на хората с увреждания е изчерпано заради очевидната и безспорна неспособност да оживяват в изискванията, в които ги слагат българското държавно управление и парламент. Тази група се нуждае от социална поддръжка, в най-голяма степен. Отказът на страната да извърши уговорките си към тази най-уязвима група от популацията води до действителни човешки нещастия. Докато майките и децата с увреждания стачкуват пред Народното събрание, излизането на депутатите във почивка би представлявало неприемлив акт на безсърдечие и безнаказаност. Отсъствието на властта в такава конюнктура би довело до голям брой премеждия за хората с увреждания, а забавянето на реакцията за някои от тях може да се окаже даже съдбовно.
Сложността на тази материя, както и нуждата от координиране на законодателството с организациите на хората с увреждания, профсъюзите, работодателските организации, институциите и други вършат процеса на направа на работещо законодателство сложен и муден. Именно по тази причина, ние вършим предложение да се отдели месец август единствено на тази тематика, с което да се обезпечи задоволително време за направа, координиране и приемане на работещи решения, които да доведат до действителни резултати за хората с увреждания “.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР