София. Спуснат е отнякъде човек, непрозрачно, необсъждано, не чухме да

...
София. Спуснат е отнякъде човек, непрозрачно, необсъждано, не чухме да
Коментари Харесай

Лидерът на БСП Корнелия Нинова: Изборът на новия шеф на Агенцията по вписванията е непрозрачен и необсъждан

София. Спуснат е отнякъде човек, непрозрачно, необсъждано, не чухме да е имало конкурс или някаква процедура за избор. Посочен човек. Обществото не е осведомено и то за един извънредно значим бранш, където виждате какви проблеми могат да се случат и какъв професионализъм се изисква там. Това разяснява водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова на въпрос за новоназначения шеф на Агенцията по вписванията Габриела Козарева, оповестиха от пресцентъра на Българска социалистическа партия . „ Не просто да дойдеш от Агенция за дребни предприятия и да си въобразяваш, че може да управляваш система като Търговския указател ”, сподели още водачът на Българска социалистическа партия. По думите й е обикновено да има спортно начало, да се явят експерти. „ Дано не се окаже следващата калинка, която при идващ проблем ще изгори като бушон просто, с цел да да не поеме никой политическата отговорност ”, разяснява още Нинова.
По мотив задочния спор от сред отстранената зам.-председател на Комисията за финансов контрол Ралица Агайн и управлението на КФН, Корнелия Нинова разяснява, че Карина Караиванова „ пробва да си избави кожата ”. Тя напомни, че Българска социалистическа партия желаят оставката на цялото управление на регулатора. Според тях виновни за проблемите към банкрутиралото застрахователно сдружение „ Олимпик ” са всички комисари в КФН. „ Измиха си ръцете с Ралица Агайн, приехме оставката. И ние гласувахме за това, само че в този момент се пробват да трансферират отговорност само и единствено върху нея, а не да поемат и своята, която е на цялата комисия ”, заключи по тематиката Нинова.
По мотив предлагането на водача на Атака Волен Сидеров да има анекс към контракта за добросъседство сред България и Македония, посредством който Скопие да се задължи да се въздържа от всевъзможни спекулации и опити да присвоява исторически персони или събития, Нинова насочи въпрос към него, къде е бил той и Обединени патриоти, когато Зоран Заев съобщи, че Илинденско-Преображенското въстание е македонско? „ Мълчаха, до момента в който Българска социалистическа партия не реагира. И тичаха след събитията. Сидеров преди да го прави това изявление, да си го внесе в държавното управление, в което взе участие, или най-малко в Обединение патриоти. Това мнение негово ли е, на Обединени патриоти ли е или на държавното управление на България ”, попита още Нинова. „ Тези самосиндикални акции в опит да си върне изгубеното доверие и рейтинг не наподобяват съществени, сложени по този метод, другояче въпросите са доста съществени, само че дано се стиковат между тях и да видят дали държавното управление ще внася подобен анекс, тъй като в случай че Народното събрание би трябвало да гледа подобен анекс, то би трябвало да го внесе държавното управление ”, отсече водачът на Българска социалистическа партия. Тя напомни, че позицията на левицата е ясна. „ Първи декларирахме, че добросъсдските взаимоотношения на Балканите, мира който желаеме на Балканите, развиването, което желаеме в посока интеграция в Европа и европейско бъдеще за Македония, нашите другарски връзки със Зоран Заев и моите персонални другарски с него, всичко това не може по никакъв метод да бъде за сметка на българската еднаквост, българския народен интерес, на престижа и името на България ”, заключи Корнелия Нинова.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР