София. Специализираната прокуратура привлече към наказателна отговорност 6 лица за

...
София. Специализираната прокуратура привлече към наказателна отговорност 6 лица за
Коментари Харесай

Специализираната прокуратура привлече като обвиняеми 6 лица за участие в група за принудително събиране на кредитни задължения

София. Специализираната прокуратура притегли към наказателна отговорност 6 лица за присъединяване в проведена незаконна група за наложително събиране на кредитни отговорности, работила на територията на София (престъпления по член 321 и член 213а от НК). Това оповестиха от Специализираната прокуратура .
Те са упрекнати за това, че от април 2021 година, в изискванията на продължавано закононарушение, принуждавали посредством закани за ликвидиране, побои и душевен тормоз длъжници на кредитна компания да внасят забавени вноски по подписани контракти за заеми.
Петима от участниците са арестувани на 18.05.2022 година В хода на дейностите по следствието, при осъществени 13 претърсвания и обиски на пространства и лица, са открити и конфискувани са документи и други доказателства за незаконната им активност.
Ръководителят на групата е работел като чиновник в кредитната институция и персонално провел незаконното съдружие. Двама от участниците са осъждани, единият от които неведнъж, в това число за похищение.
До момента са открити и разпитани пред арбитър 6-има потърпевши. Очаква се в хода на следствието броят им да се усили.
С постановления на наблюдаващия прокурор на петимата арестувани е наложено задържане за период до 72 часа. В Специализирания углавен съд ще бъде импортирано искане за установяване на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ за всеки от тях.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР