София. Софийска районна прокуратура внесе обвинителен акт за измама, извършена

...
София. Софийска районна прокуратура внесе обвинителен акт за измама, извършена
Коментари Харесай

Софийска районна прокуратура внесе обвинителен акт срещу 61-годишен мъж за измама, извършена в условията на опасен рецидив

София. Софийска районна прокуратура внесе обвинителен акт за машинация, осъществена в изискванията на рисков рецидив против 61-годишен мъж. Това оповестиха от пресцентъра на Районната прокуратура .

На 27 ноември 2020 година към 18.50 ч. в гр. София в офис на компания „ Б. “ обвиненият А.М. помолил продавач-консултанта М.Г. да му уедри пари, като споделил, че има 370 лв. на банкноти по 5 лв. и й ги дал. М.Г. преброила парите и открила, че в действителност са 365 лв..Обвиняемият извадил още 5 лв. от портмонето си, още веднъж преброил парите и ги подал на продавачката, като без тя да забележи прибрал част от тях. Тя му дала сумата от 370 лв. в по-едри банкноти и А.М. си тръгнал. В следствие дамата схванала, че е излъгана - липсвали 140 лв. от банкнотите по 5 лв., който й дал обвиненият.

А.М. е упрекнат за това, че е въвел в подвеждане М.Г., като й нанесъл имотна щета на стойност в размер на 140 лв.. Деянието е осъществено в изискванията на рисков рецидив, защото обвиненият е осъждан на „ отнемане от независимост “ дейно 2 пъти за идентично закононарушение.

Образувано е досъдебно произвеждане за закононарушение по член 211, пр.2, вр. член 209, алинея 1, вр. член 29, алинея 1 б. „ А “ и б. „ Б “ от Наказателен кодекс. В хода на следствието са разпитани очевидци и са направени експертизи. М.Г. е разпознала обвиненият.

Предстои делото против А.М. да продължи в Софийски областен съд.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР