София. Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност 49-годишен мъж

...
София. Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност 49-годишен мъж
Коментари Харесай

Софийска районна прокуратура задържа мъж за изнудване и нанасяне на телесна повреда в условията на домашно насилие

София. Софийска районна прокуратура притегли към наказателна отговорност 49-годишен мъж за изнудване и нанасяне на лека телесна щета в изискванията на домашно принуждение. Това оповестиха от пресцентъра на Районната прокуратура . На 12 август 2021 година към 17,50 ч. в ж.к. „ Младост 3 “ в гр. София, обвиненият Т.П. принудил Г.В. да му съобщи сума в размер на 700 лв. и пръстен на стойност 20 лв., като я заплашил по време на телефонен диалог с принуждение - че ще бъде залята с киселина и обезобразена. Казал й също, че ще пусне неин клип с интимно наличие в интернет пространството и ще го изпрати на родителите й, и в случай че не му даде 700 лв., ще подаде тъжба в полицията, че тя ги е откраднала от него.

На 28.10.2021 година към 22,30 ч. в гр. София на ул. „ Траянова врата “, Т.П. посредством нанасяне на удари с юмруци по тялото предизвикал на Ю.Н. лека телесна щета, изрязваща се в увреждания по повърхността на гръдния панер и корема. Деянието е осъществено в изискванията на домашно принуждение.

По двата случая е формирано досъдебно произвеждане за закононарушение по член 213а, алинея 1 от Наказателен кодекс и член 131 ал.1 т.5а, вр. с чл.130 ал.2 от Наказателен кодекс. В хода на следствието е открито, че обвиненият е имал връзка и с двете дами. Той е осъждан неведнъж.

Предвид действията и заплахата Г.К. да извърши ново закононарушение, наблюдаващ прокурор е постановил задържането му за период до 72 часа.

Предстои да бъде импортирано искане в съда за взимане на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на обвинения.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР