София. Софийска опера и балет изразява искреното си възмущение и

...
София. Софийска опера и балет изразява искреното си възмущение и
Коментари Харесай

Японските власти проверяват двама служители от техническия екип на турнето на Софийската опера и балет за посегателството срещу Мемориалния парк на мира в Хирошима

София. Софийска опера и балет показва откровеното си отвращение и шок от осъщественото посягане против Мемориалния парк на мира в гр. Хирошима, за което японските управляващи ревизират двама чиновници от техническия екип на турнето на Операта в Япония. Това оповестиха от пресцентъра на Софийската опера и балет .
„ Осъждаме този вандалски акт, който визира по неприемлив и неприличен метод паметта на жертвите на атомната бомбардировка от 06.08.1945 година Това е извънредно поругаване по хулигански подбуди на признака на една международна покруса.
Поднасяме извиненията си на японския народ, който стана жертва на недомислените действия на български жители, решили да изразят футболните си пристрастия по извънредно афектиран и неудобен метод. Те би трябвало да понесат с цялата тежест на закона следствията от дейностите си “, се показва в позицията на Софийската опера и балет.
Институцията изрично се разграничава от причинителите, като същите нямат място в трупата ни и по тази причина прекратяваме изцяло връзките си с тях.
Софийската опера и балет показват готовността си за всевъзможен тип подпомагане на японските управляващи при осъществяване на следствието по случая.
„ Признателни сме за великодушното гостолюбие, с което бяхме посрещнати на японска земя. Изразяваме откровеното си страдание, че плодотворната ни взаимна активност към този момент 20 години, отдадена на хубостта и изкуството, както и последните триумфални триумфи на представленията на „ Кармен “ и „ Турандот “ на Софийската опера и балет в Япония, бяха помрачени от този противен случай “, допълват от операта.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР