София. Софийска градска прокуратура (СГП) внесе обвинителен акт в Софийски

...
София. Софийска градска прокуратура (СГП) внесе обвинителен акт в Софийски
Коментари Харесай

Софийска градска прокуратура внесе в съда обвинителен акт за убийство на майка от дъщеря

София. Софийска градска прокуратура (СГП) внесе обвинителен акт в Софийски градски съд (СГС) по обвиняването на 38-годишната К. Б., която съзнателно умъртвила своята майка П. П. посредством нанасяне на не по-малко от 100 удара с ръце и крайници в тялото и главата на П. П., като действието е осъществено с особена свирепост и по изключително непосилен за убитата метод – закононарушение по член 116, алинея 1, т. 3 и т. 6, вр. член 115 от Наказателен кодекс. Това оповестиха от пресцентъра на СГП .

Обвиняемата К. Б. приключила междинното си обучение в България, след което учила в чужбина. Била подвластна от алкохол, вземала и разнообразни психоактивни субстанции – марихуана, екстази, амфетамини, метаамфетамини, халюциногенни гъби.
К. Б. постоянно проявявала вербална и физическа експанзия по отношение на майка си П. П.

Според събраните по делото доказателства на 11 февруари 2021 година към 13.00 ч. К. Б. била дружно с майка си в населяваното от обвинената жилище в гр. София, ж.к. Христо Смирненски “. П. П. постоянно посещавала щерка си в дома ѝ, с цел да я обгрижва и да заплаща битови сметки.
К. Б. изпратила майка си да ѝ купи бира и щом тя се върнала с бирата, обвинената почнала да я гони от жилището. П. П. обаче не си тръгнала, защото била привикнала с отношението на щерка си. Тогава К. Б. решила, че единственият метод да се освободи от наличието на майка си, е да аргументи гибелта ѝ. Обвиняемата почнала поредно и със забележителна мощ да удря майка си по цялото тяло и в региона на главата, като по този метод ѝ предизвикала голям брой пострадвания. Получените контузии директно довели до гибелта на П. П.
Когато открила, че майка ѝ не диша, обвинената се обадила първо на собствен другар и му споделила за действието си, след което позвънила на тел. 112 и съобщила, че е намерила майка си убита.

К. Б. била арестувана същия ден.

При огледа на местопроизшествието били конфискувани голям брой биологични следи и материални доказателства, направени били съдебно-медицинска експертиза на ттялото на жертвата, биологични и ДНК-експертизи на материални доказателства, били разпитани очевидци, били събрани и други доказателства, които подкрепяли обвиняването.
Била осъществена тройна сложна психолого - психиатрична експертиза, от която било открито, че К. Б. страда от личностно разстройство – прочувствено нестабилна персона, биполярно разстройство в ремисия, синдром на взаимозависимост от приложимост на алкохол. От осъществените експертизи било открито, че все още на осъществяване на действието, обвинената е можела да схваща свойството и смисъла на осъщественото и да управлява постъпките си.

Предстои насрочване от Софийски градски съд на разпоредително съвещание по делото.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР