София. Смисълът на Световния ден за борба с диабета е

...
София. Смисълът на Световния ден за борба с диабета е
Коментари Харесай

Д-р Даниела Дариткова, ГЕРБ: Смисълът на Деня за борба с диабета е да бъдем внимателни със здравето си, да се преглеждаме регулярно, да живеем здравословно и да се движим повече

София. Смисълът на Световния ден за битка с диабета е да бъдем деликатни със здравето си както да се преглеждаме регулярно, да живеем здравословно и да се движим повече. Това сподели ръководителят на Комисията по здравеопазвдане и ръководител на ПГ на ГЕРБ доктор Даниела Дариткова по време на откриването на самодейността в Народното събрание във връзка Световния ден за битка с диабета, съобщи кореспондент на Агенция " Фокус " .
" Диабетът е тиха пандемия, която визира доста души. Увеличава се честотата на диабет във времето и за това ние би трябвало да мислим профилактично за кръвната си захар. Именно за това през днешния ден благодаря на нашите сътрудници от Асоциацията на научно-изследователските и фармацевтични компании в България, с които организираме това премерване на кръвната захар и даваме опция на народните представители да оценят своя самостоятелен риск от развиване на диабет. В България има към 500 хил- диагностицирани пациенти с диабет, само че се допуска, че към 150 хиляди не знаят за това, че имат такова заболяване ", съобщи още доктор Дариткова.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР