София. Служебният министър на младежта и спорта Андрей Кузманов изненада

...
София. Служебният министър на младежта и спорта Андрей Кузманов изненада
Коментари Харесай

Служебният министър Андрей Кузманов награди призьорките в първия Световен шампионат по естетическа групова гимнастика в София

София. Служебният министър на младежта и спорта Андрей Кузманов изненада българските състезателки по естетическа групова гимнастика в последния ден на Световния шампионат. Това оповестиха от пресцентъра на Министерството . Спортният министър бе измежду публиката на трибуните в столичната „ Арена Армеец “ и наблюдава онлайн финалите при дамите.

В конкуренцията присъединяване взеха над 650 гимнастички от 14 страни, които премериха сили в две възрастови групи - дами и девойки. Между 24 и 27 юни в залата се организираха и 2 мощни съпътстващи надпревари – Световна купа и Челиндж купа.

Министър Кузманов приветства всички участници в конкуренцията и поздрави домакините в лицето на Българска федерация естетическа групова гимнастика (БФЕГГ) за отличната организация. Той съобщи, че негов приоритет е да не дели спортните федерации на дребни и огромни и спортовете на олимпийски и неолимпийски.

Кузманов връчи премиите на призьорките в другите класирания при обособените възрастови групи. Титлите в първия по рода си Световен шампионат сграбчиха националните тимове на България в двете възрасти. Българките завоюваха и всички златни оценки в конкуренцията за Световната купа и Челиндж купата.

Председателят на БФЕГГ Мариета Дукова изрече признателност към министър Кузманов за поддръжката, която е оказал при организацията на тази конкуренция. „ За първи път на нашите спортисти се отдава достойнството министър да връчи премиите на спечелилите. Нашите състезателки заслужават да чуят българския химн дружно с министъра на младежта и спорта и съм извънредно щастлива, че това се случи през днешния ден ”, съобщи Дукова.

В знак на почитание министър Кузманов получи почетен плакет на БФЕГГ, връчен от капитана на националния тим – дами Михаела Лилкина. „ За мен този плакет значи доста. Той не е единствено за мен, той е за целия екип на Министерството на младежта и спорта “, сподели той.

По рано денем министър Кузманов участва и на интернационалния шампионат по Крикет Sofia Twenty20, който се състоя в Национална спортна академия „ Васил Левски “.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР