София. Слоганът на БСП за България“ за предстоящите европейски избори

...
София. Слоганът на БСП за България“ за предстоящите европейски избори
Коментари Харесай

„БСП за България“ тръгва на битка за евровота, за предсрочни избори и за „Справедливост сега“

София. Слоганът на „ Българска социалистическа партия за България “ за идните европейски избори е „ Справедливост в този момент “. Това стана ясно по време на представянето на листата на обединението за европейските избори в Южния парк. Листата се състои от 17 души, а неин лидер е Елена Йончева. В началото на събитието прозвучаха химнът на България, този на Европейския съюз, както и на Интернационала.
Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова дефинира идната акция като прочувствена, красива и победоносна за ръководената от нея партия. „ Тръгваме за европейски избори, за предварителни парламентарни избори, само че най-много тръгваме на борба за „ Справедливост в този момент “ - слоганът на нашата акция “, сподели Корнелия Нинова. Според нея е нужна правдивост през днешния ден, не след пет и 10 години и не с празни и кухи обещания.
Тя уточни, че в Европа не би трябвало да се изпращат хора, които против потупване по рамото със мощните на деня оферират смирение, а почтени българи, експерти и акцентира, че листата на Българска социалистическа партия включва потвърдени икономисти, финансисти, еколози, лекари, хора на просветителната система и на културата, международници, престижи в България и Европа. Нинова разяснява и думите на премиера Бойко Борисов от началото на седмицата за пълзяща тирания от страна на неговите съперници. Според нея пълзяща тирания на опозицията е нелепост, само че eдноличната власт в България е реалност. „ С още нещо обаче през днешния ден би трябвало де се обърнем към българския народ. 26 май е значим, с цел да свалим държавното управление на ГЕРБ и „ Обединени патриоти “, подкрепяни от Движение за права и свободи. Нашата победа на европейските избори значи начало на смяната в България. Тя уточни, че партията желае господство и тъждество пред закона. „ Оказа се, че колкото повече жилища имаш в България, толкоз по си недостижим за закона “, сподели още Нинова. Лидерът на Българска социалистическа партия обърна внимание, че който през днешния ден си разреши да мисли и да приказва друго, да подлага на критика, е подложен на невиждан напън. Според нея случилото се с Елена Йончева е най-ярък образец за това.
От своя страна лидерът на листата Елена Йончева уточни, че левицата ще завоюва на тези избори, само че съгласно нея това е единствено началото, тъй като би трябвало да стартират промени и от тях да завоюва България. По думите ѝ има два пътя през днешния ден - или българите да останат в „ престъпно иго “ или да въстанат на 26 май и да си завоюват свободата и достойното си място в Европа. „ Днес България е превзета от една проведена незаконна група, от мафията. Тя управлява всички етажи на властта. Тя не може да ни води към Европа. Тя не може да отстоява нашите ползи към Европа, тъй като първо тя е подвластна – от своето престъпно минало и от своето престъпно настояще. Тази власт, тези хора, които са във властта по-рано използваха дребната бухалка, през днешния ден употребяват държавните институции като огромна бухалка против всеки, който не е склонен да влезе в тяхната мафия “, добави Елена Йончева и означи, че от това губи България. „ Битката за Европа е сложна, само че левицата е посочила, че може да я завоюва “, акцентира още тя.
Президентът на ПЕС и претендент за евродепутат Сергей Станишев разяснява, че в Европа десните вършат обединения, с цел да продължат разрушаването на европейския обществен модел. По думите му социалистите са тези, които би трябвало да се даде отпор.
„ Много значими и правилни неща се споделиха за България и за тъгите на българския народ и за смяната, която Българска социалистическа партия е длъжна да реализира. Европа се нуждае от огромна смяна. Помислете - преди 75 години Европа беше в руини след две разрушителни войни – Първата и Втората международна, с големи белези и рани. Европейският съюз, европейската концепция, най-прекрасната концепция, която сътвори мир, която роди концепцията за взаимното благоденствие сред нациите в Европа, която разви обществената страна, само че тази Европа към този момент доста десетилетия я унищожават десните “, сподели Станишев и уточни, че европейската десница смазва европейската концепция. Той акцентира, че в Европа десните вършат обединения, с цел да продължат разрушаването на европейския обществен модел, и би трябвало да се даде отпор. „ Кой, в случай че не социалистите, ще го създадат. Това е нашата задача и в България, и в Европа. На тези избори ще ни нападат безмилостно, само че ние ще вървим с ясна цел да ги спечелим, с цел да имаме смяна в България, предварителни избори и Българска социалистическа партия най-накрая да даде вяра за хората за по-добър живот “, добави той.
Бившият шеф на кабинета на президента и претендент за евродепутат от „ Българска социалистическа партия за България “ Иво Христов означи, че 20 април е историческа дата. „ Това е годишнина от експлоадирането на Априлското въстание. Това е доста добър ден за начало на една акция, която цели цялостен поврат в страната. Христов акцентира, че всеки глас за друга листа и претендент отвън тази на „ Българска социалистическа партия за България “ не заплашва с нищо статуквото, а го подкрепя да се бетонира. Той уточни, че всички българи са европейци наедно с останалите в Европейски Съюз. „ Всеки дъртак в обезлюдяло село в Северозападна България е също толкоз европеец, колкото е Юнкер, или Майдел, или Габриел и който и да се сетите. Проблемът на българския възрастен пропуснат бедстващ възрастен човек е общоевропейски. За край да кажа, че тези избори имат два залога – народен и европейски. Националният е да основат условия за коренна политическа смяна “, сподели още Иво Христов.
За смяна заприказва и претендентът за евродепутат Петър Витанов , който е втори в листата на Българска социалистическа партия. По думите му 26 май е денят на тази смяна както в България, по този начин и в Европа.Той уточни, че през днешния ден повече от всеки път има нужда от смяна. „ Днес българското държавно управление обрича на мизерия и безпросветност личните си деца, а в Европа десетилетната дясна надмощие лишава младите от вероятност, посока, небосвод. Една огромна част непредпазливо остава без обучение. Днес младите в Европа остаряват на 20 години, тъй като вероятността пред тяхното развиване е никаква. Днес повече от всеки път имаме нужда от смяна “, сподели още Витанов.
Деница КИТАНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР