София. Сливнишки герой 1-3 Пирин Разлог (16-25, 25-21, 19-25, 23-25)

...
София. Сливнишки герой 1-3 Пирин Разлог (16-25, 25-21, 19-25, 23-25)
Коментари Харесай

Пирин и Хебър без загуба в Ефбет Супер Волей, Славия с първа победа

София. Сливнишки воин 1-3 Пирин Разлог (16-25, 25-21, 19-25, 23-25)

Пирин Разлог записа седми триумф в Ефбет Супер Волей и резервира първа позиция във краткотрайното класиране в мъжкия хайлайф.
Гостите стартираха по-добре в мача, взимайки първия гейм след по-добро показване в другите детайли. След това обаче състезателите на Благовест Катранджиев изгубиха темп и позволиха непредизвикани неточности да афектират тяхната игра. От своя страна Сливнишки воин ускори своята офанзива и върна интригата в мача. Лидерите в Ефбет Супер Волей обаче бързо реагираха и не оставиха съменения по отношение на своето предимство в третия гейм. Играта беше оспорвана в последния четвърти гейм, само че при 24-23 в интерес на гостите, неточност на Наков на сервис реши крайния резултат.
Спас Байрев приключи като най-резултатен състезател в мача, записвайки 26 точки. За най-полезен играч пък беше определен съотборникът му Александър Симеонов (9 точки). За домакините трима състезатели записаха по 14 точки - Ерик Стоев, Методи Ананиев и Костадин Стойков.

Локомотив Пловдив 0-3 Хебър Пазарджик (19-25, 14-25, 14-25)

Действащите първенци от Хебър не престават с отличното си показване в Ефбет Супер Волей. Състезателите на Мартин Бланко Коста са без изгубен гейм в мъжкия хайлайф този сезон, откакто в мач от междинния седми кръг надделяха с 3-0 ПСК Локомотив Пловдив.
Гостите преобладаваха на игрището през целия мач, като в нито един миг домакините не съумяха да ги затруднят. Това даде опция на треньора на пазарджиклии да направи ротации в състава си и да даде късмет на повече състезатели да се изявят.
От своя страна, пловдивчани не успяваха да завършат сполучливо всичките си триумфи и неналичието на внимание към детайла им коства по-добро показване.
Мартин Симеонов от Хебър приключи като топ изпълнител, с 13 точки и 64% успеваемост в офанзива. Нито един от играчите на Локомотив не съумя да доближи до двуцифрен резултат, като най-добре се изяви Мартин Палийски с 8 точки (62% ефективност).

Берое 2016 0-3 Левски София (18-25, 19-25, 17-25)

Столичният гранд Левски София също се показа чудесно този вторник, откакто записа чиста победа с 3-0 против Берое 2016.
Два аса на Светослав Гоцев при започване на първия гейм помогнаха на Левски да вземе самодейността. Въпреки че отборът от Стара Загора опита да затрудни противника на блок, серия от сполучливи офанзиви след 18-тата точка взеха решение развоя на събитията в този първи сет. И двата тима обаче стартираха разконцентрирани в идващия гейм, допускайки неточности в офанзива и на сервис. Триото Вълчинов-Антонов-Люцканов съумя да пречупи съперника при 10-10 и с помощта на точковата разлика от 5 пункта при 11-16) Левски съумя да резервира преимуществото си и сграбчи и този гейм. Въпреки че позволиха няколко неточности в третия гейм, столичани съумяха да запазят инциативата си посредством сполучливи офанзиви, поздравявайки се с крайния триумф.
Гордън Люцканов от Левски записа най-вече точки в дуела (16), завършвайки с 65% успеваемост. За Берое 2016, Симеон Александров приключи с 10 (47% успеваемост).

Добруджа 07 0-3 Дея спорт Бургас (20-25, 16-25, 16-25)

Дея спорт Бургас продължава с сполучливото си показване в Ефбет Супер Волей, откакто надигравайки Добруджа 07, записа шеста победа в мъжкия хайлайф.
И двата тима демонстрираха равни качества при започване на първия гейм, само че неточности на сервис и в офанзива помогнаха на бургазлии да се откъснат след 9-тата точка. От своя страна, Василев от гостуващия тим записа три аса и макар напъните на домакините до края на частта, Дея спорт отвори мача в своя изгода.
Гостите демонстрираха топ игра на обсада при започване на втория гейм и с помощта на това си осигуриха превъзходството на терена до края на частта. Добруджанци не съумяха да намерят отговор на сполучливите офанзиви на своите съперници в третата част, а бургазлии демонстрираха забележителна централизация и не позволиха изненади.
Виталий Василев от Дея спорт обеляза най-вече точки в дуела (14), до момента в който за Добруджа Явор Генов приключи с 10.

Ботев Луковит 2-3 Славия (15-25, 25-17, 26-24, 23-25, 13-15)

Славия и Ботев Луковит сътвориха същинско дерби в последния мач за деня. В мач, изпълнен с обрати, славистите съумяха да запишат своя първи триумф за сезона, надделявайки след петгеймова драма тима на Ботев Луковит.
Славия “стъпи ” по-добре в мача, откакто взе първия гейм, само че домакините дадоха отговор бързо във втория, показвайки предпочитание за битка. В “игра на котка и мишка ” се трансформира третия гейм, като двата отбора непрекъснато разменяха водачеството, само че Ботев Луковит съумя да наложи волята си и да се приближи до краен положителен резултат. Слависите обаче не изгубиха мотивация, и съумяха да вкарат мача в тайбрек. В решаващата пета част от дуела, и двата отбора се бориха за всяка точка, само че домакините изглеждаха по-близо до триумфа. Славия обаче записа някои значими точки след осмата и в последна сметка се поздрави с триумфа.
Божидар Георгиев от Славия се окичи с наградата за най-полезен състезател, завършвайки с 18 точки. За домакините Илиян Иванов беше над всички с 29 точки.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР