София. След заседание на МС, министерствата на вътрешните работи, на

...
София. След заседание на МС, министерствата на вътрешните работи, на
Коментари Харесай

Институциите със съвместни действия с цел предотвратяване на тежки пътни инциденти по време на празниците

София. След съвещание на Министерски съвет, министерствата на вътрешните работи, на превоза и на районното развиване и благоустройство сплотяват напъните си в реализирането на изчерпателен надзор по време на празниците. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.
" По всички пътища в цялата страна ще има засилено полицейско наличие, както и към всички огромни търговски центрове. Целта ни е да предотвратим тежките пътни произшествия ", съобщи вътрешният министър Валентин Радев по време на конференция в Министерския съвет по отношение на ограниченията, подхванати за сигурността на жителите по време на коледните и новогодишни празници. В конференцията участваха още министрите на превоза и на районното развиване и благоустройство Ивайло Московски и Николай Нанков, както и столичният кмет Йорданка Фандъкова. " Навсякъде по автомагистралите ще се движат патрули с пуснати светлини. Превантивно ще се стопират тези водачи, които са надвишили скоростта. Ще се правят оптимално доста инспекции, с цел да не се допусне жители, използвали алкохол или наркотични субстанции да ръководят транспортни средства ", посочи вътрешният министър. Той изясни, че плануваният надзор демонстрира загрижеността на институциите. Предвидени са и съществени ограничения за сигурност по време на новогодишния концерт на столичния площад " Александър Батенберг ", където дежурни полицейски екипи ще наблюдават за недопускане на възможни нередности.
По думите на министър Московски е обезпечено взаимоотношението на екипите на АПИ и Пътна полиция. Взети са и превантивни ограничения, като ИА " Автомобилна администрация " ще ревизира транспортни компании, главно за автобусни транспорти. Във всяка област ще има най-малко по един екип, който ще дава наряди. Анализирани са съответни точки, където се чака да е по -рисков трафикът, като там ще има мобилни екипи. „ Без значение какви ще са метеорологичните условия и през целия зимен сезон, и в почивните дни контролните органи ще си свършат работата, само че по-голям от човешкия фактор в придвижването няма “, подсети министърът. Московски осведоми, че зачестяват случаите с нерегламентирано прекосяване през жп прелези при включена сигнализация. Той дефинира това като безумство и уточни, че по този начин водачите на колите рискуват човешки живот.
Министър Николай Нанков добави, че на 21-и завършват всички поправки в страната, с цел да бъде обезпечено по-спокойно напредване по празниците. Той увери, че работят в тясна връзка с Национален институт по метеорология и хидрология и при положение на планирани данни за утежняване на метеорологичната конюнктура, АПИ е ангажирана с подаване на постоянна информация за положението на пътищата. Над 3000 машини ще са в подготвеност при потребност за разчистване. Нанков заяви също, че от петък стартира продажбата на новите винетни стикери, като ще има такива и за три месеца. Всички винетки ще важат от датата на закупуването им. Транспортният министър анонсира, че се работи по промени, които да подсигуряват сигурността най-малко на приблизително европейско равнище, а след празниците ще има нормативна база за активността на автосервизите.
Основната задача на екипната работа е опазването на човешкия живот, обобщиха тримата министри.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР