София. След много тежки битки, днес трябва да кажа, че

...
София. След много тежки битки, днес трябва да кажа, че
Коментари Харесай

Ген. Константин Попов, председател на Комисията по отбрана в Народното събрание: Славната бойна авиация не само оцеля, но ще има и славно бъдеще

София. След доста тежки борби, през днешния ден би трябвало да кажа, че славната бойна авиация освен оцеля, само че ще има и славно бъдеще. Договорът за придобиване на най-модерният аероплан F-16 Блок 70 е инвестиция в нашата сигурност. Това се показва в позиция на ръководителя на Комисията по защита в Народното събрание военачалник Константин Попов, изпратена от комисията .
" Припомням, че през днешния ден в Държавен вестник бяха обнародвани Законопроектите за одобрение на интернационалните контракти за закупуване, поддръжка и за индустриално съдействие на самолети F-16 Block 70, както и законопроектът актуализацията на държавния бюджет за 2019 година. С този акт показахме, че сме виновни към модернизацията на армията, отбраната на нашата страна, гарантирането на нашата национална сигурност и запазване на свободата ни. И по тази причина премиера Бойко Борисов, държавното управление и всички екипи от военни и цивилни специалисти, заслужават възторженостти, че откриха храброст, че не пожалиха старания да стигнем до тук. Също по този начин приветствам всички военнослужещи, които са и летци, и инженерно-техническия състав, и всички ангажирани ", декларира ген Попов и добавя, че те ще работят с тази техника, ще останат във Въоръжените сили, ще бъдат стимулирани да бъдат военнослужещи. По думи на ген. Константин Попов България ще остане на пистата – там, където постоянно е била, имала е свои Въоръжени сили, свои самолети.
" Още един път благодаря на всички за успеха! ", приключва той.

Още военни вести четете в профилираното издание на Фокус - " Военни вести ".
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР