София. След като в Северна Македония са преценели, че случаят

...
София. След като в Северна Македония са преценели, че случаят
Коментари Харесай

Виктор Стоянов: След като в Северна Македония са преценели, че случаят в събота е твърде скандален, излъгаха, че българското посолство е отказало книгите

София. След като в Северна Македония са преценели, че казусът в събота е прекомерно абсурден, излъгаха, че българското посолство е отказало книгите. Това сподели за Агенция " Фокус " Виктор Стоянов във връзка случая със арестуваните български книги на българо-македонската граница. " Недопустимо е за страна, която е кандидат-член на Европейски Съюз по сходен метод най-нагло и намерено да лъже българския народ, българската страна и европейските институции за това, което се случи в събота ", акцентира Стоянов.

Той изясни, че през вчерашния ден Агенция " Митници " на Република Северна Македония е излязла с публична информация, която е лъжовна и неистинна. " Според нея Митниците на Република Северна Македония са ме върнали с книгите, защото те са отказани от Българското посолство и от Културно-информационния център на Република България в Република Северна Македония. Искам да кажа на вашите слушатели, че това е откровена неистина и то от най-високо равнище от страна на държавното управление на Република Северна Македония и от страна на Агенция " Митници " на прилежащата страна, защото консулът на Република България пристигна персонално от Скопие до границата в събота и помоли Агенция " Митници " на Република Северна Македония да освободят книгите, да ги одобри. Лъжа е това. Знам, че те напълно намерено лъжат Република България и цялата интернационална общественост, българския народ и своите жители. Причината, заради която ме върнаха в събота най-малко джука, писмен документ нямам е, че има цензура на книгите в тяхната страна и би трябвало да получа позволение от две министерства - от Министерство на външните работи на Северна Македония и Министерство на културата ", разяснява Виктор Стоянов.

Той акцентира, че слушателите и читателите на " Фокус " и на всички български медии знаят, че Външно министерство на България е изпратило нашия консул Георги Христов до него, с цел да му окаже подпомагане книгите да преминат.
Деница КИТАНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР