София. След интегрирането на Сосиете Женерал Експресбанк“ с банка ДСК“

...
София. След интегрирането на Сосиете Женерал Експресбанк“ с банка ДСК“
Коментари Харесай

Виолина Маринова: След интегрирането на „Сосиете Женерал Експресбанк“ с банка „ДСК“ ще се получи най-голямата банка в България

София. След консолидираното на „ Сосиете Женерал Експресбанк “ с банка „ ДСК “ ще се получи най-голямата банка в България в активи, с разгъната клонова мрежа. Това сподели за обзорното предаване „ Метроном “ на Радио „ Фокус “ Виолина Маринова, ръководител на Управителния съвет и основен изпълнителен шеф на Банка ДСК. Тя посочи, че при сливането на банките главният блян е към най-хубавото, с цел да може клиентите да получат по-добри услуги и условия.

„ Трябва да се усъвършенства обслужването, би трябвало да се насочат повече към електронните канали на дистрибуция, тъй като е по-лесно. Банка ДСК приключва сполучливо 2019-та година по всички посоки: и в кредитиране на банкиране на дребно, и във фирмено кредитиране, и във всички насоки, които сме си сложили като цел и като възвръщаемост на активите и възвръщаемост на капитала. Така че можем да се гордеем аз и моите чиновници с постигнатите резултати “, сподели тя.

Виолина Маринова добави, че стрес тестванията на Европейската централна банка са завършили с повече от положителни резултати за Банка ДСК, която има предходен опит с банката майка от групата ОТП. Според нея, България има всички учредения за влизане във валутния механизъм в ERM 2.

Цоня СЪБЧЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР