София. След експонирането на един от най-интересните проекти на културно-историческото

...
София. След експонирането на един от най-интересните проекти на културно-историческото
Коментари Харесай

Кметът Йорданка Фандъкова: След ремонта ул. „Вашингтон между ул. „Трапезица и ул. „Пиротска ще бъде пешеходна зона

София. След експонирането на един от най-интересните планове на културно-историческото завещание на София – „ Западна врата на Сердика ", изпълняваме главен ремонт на пътната настилка на ул. „ Вашингтон " в сектора от ул. „ Трапезица " до ул. „ Пиротска ". Като свършек на археологическия парк секторът от ул. „ Вашингтон " ще се трансформира в пешеходна зона, която се свързва ул. " Пиротска ". Това сподели кметът на София Йорданка Фандъкова, която дружно със зам.-кмета по превоз Евгени Крусев ревизираха възобновяване на паважната настилка по ул. " Вашингтон ", съобщи кореспондент на Агенция „ Фокус “. Присъстваха и кметът на регион " Възраждане " Савина Савова и зам.-кметът доцент доктор Тодор Чобанов.
„ Извършва се повсеместен ремонт на ул. „ Вашингтон " в сектора сред ул. „ Трапезица " и ул. „ Пиротска ". Улицата беше напълно укрепена по плана за осъществяване на Западна врата по Норвежкия механизъм. Изграден е нов тръбопровод и в този момент се ремонтира пътното платно. Изпълнява се нова пътна основа и се възвръща паважната настилка с наедрял гранитен паваж. Цялостно се обновява тротоарната настилка с бетонови павета, построени са нови улични оттоци “, изясни Фандъкова.
Във в връзка с новия археологически парк „ Западна врата на Сердика ", тя изясни, че е отворен за гости от 09.00 до 21.00 часа.
Кметът Фандъкова уточни също, че, с цел да се резервира характерът на историческия център на града е упълномощила на основния проектант на София да бъде изработен силуетен проект на постройките по ул. „ Вашингтон “.
Предвижда се ремонтът на ул. „ Вашингтон " да завърши за към месец. Заедно с тази улици до момента са ремонтирани към 24 дребни улици в квартали на града, както и изцяло тротоари по 26 улици. Те са в региони като „ Лозенец ", „ Оборище ", „ Надежда ", „ Триадица ", „ Младост ", „ Искър ", „ Студентски " и други

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР